Trápný problém. Čo teraz?

Príspevok v téme: Trápný problém. Čo teraz?
denisa

Ahoj. Neviem ako riešiť môj trápný problém, tak mi poraďte. Mám 20 a som na mojej vysnívanej škole. Dnes som dostala list, že sa uvoľnilo miesto na internáte a tak ma môžu ubytovať. Potešilo ma to, ale čo teraz? V súčasnosti bývam na priváte, no finančne to dlho zvládať nebudem. Problém je v tom, že od malička sa v noci pomočujem. Bojím sa, že to mojím spolubývajúcim, bude odporné. Stáva sa mi to minimálne dvakrát týždenne, no často aj viackrát a tak si myslím, že by im to opodstatnene mohlo vadiť. Neviem čo mám robiť, poraďte. Ako by ste pristupovali k takej spolubývajúcej? Nerada by som im strpčovala život a bola terčom posmechu.

denisa

Plienkové nohavičky mi nikto nepredpisuje, lebo vraj ich používanie je kontraindikácia k mojej liečbe, takže si ich len kupujem a snažím sa ich užívať čo najzriedkavejšie, no bez nich to v mnohých situáciach proste nejde. Ten privát je problém, lebo je to pre mňa strašne drahé, študujem v Rakúsku. Jednoposteľová izba sa na internáte vybaviť nedá. Možno práca popri štúdiu by mi pomohla, budem o tom uvažovať, no neviem či sa to dá stíhať. Neviem čo mám robiť, ale do konca mesiaca sa musím rozhodnúť, tak snáď sa rozhodnem správne. Ak mi ešte niekto prezradí jeho postoj k tejto veci, pomôže mi. Zatiaľ všetkým, za všetko, ďakujem.

radana

Deniska,mozno by bolo dobre sa skontaktovat s kompetentnymi co provozuju intrak a tak trosku nacrtnut,ze mas zdravotny problem a ci by sa nenasla nejaka samostatna izba pre teba.Myslim,ze ked sa chce,tak sa vsetko da..

radana

leleka,ako som uz pisala,posledny cas som to uz nejak nesledovala,mala som plno inych starosti :( Je mozne,ze limit sa zmenil z tych 900 na 600 korun.Ved v tomto state sa vsetko meni z hodiny na hodinu :( Viem,ze maly ma predpisany limit 2000 korun.Nasa detska lekarka by mu ani nepredpisala plienky,keby som kazdy pol rok nedoniesla novy papier z kontroly s doporucenim,darmo je jeho stav udany ako nemenny,proste si to vyzaduje a mne to raz za pol roka nerobi problem doniest..Tak ci tak tam chodime na kontroly a niekedy,ked sa jeho zdravotny stav zhorsi,tak aj castejsie..A tak isto je to aj s plienkami.Na niektore sa muselo doplacat,teda najprv boli plne hradene poistovnou,potom sme museli jeden cas na Teny doplacat a teraz neviem ako je to s Tenami,berieme Molicare a tie malemu lepsie vyhovuju,nie su take tvrde,su take jemnejsie a netlacia ho..

monka11

a keby si si nasla izbu na intaku,ale jednotku?bola by si na nej len ty,ja viem ako sa citis,ja som mala tiez ten problem do 15ky,potom to preslo,ked som dostala prvykrat menstruaciu.

leleka

radana, viem urcite, ze financne limity su iba dva-600sk a 2000sk. Zavisi od toho, ako to konkretny lekar posudi a schvali, vychadzala som iba z toho,ze Denisa mala predpisane uz nohavicky, preto usudzujem, ze ma stupen 3. (nepoznam jej zdravotny stav, takze sa tazko vyjadrit). Co sa tyka tych kontrol, pri nezvratnom stave nie su potrebne kontroly, ale lekar to musi vyslovne zaznacit do karty. Ak chce pravidelne pacienta vidiet a sledovat, je to jeho pravo predvolavat ho na kontroly.

radana

leleka,nie som si ista uz teraz,lebo sa to stale menilo a aj tie limity urcovali rozne.Ale viem co ma znama problemy s pomocovanim,ze ked sa podla lekara pomocuje LEN podotykam podla lekara LEN v noci,tak ze nema narok na plienkove nohavicky a v tej dobe mala narok na take tie specialne vlozky v hodnote 900 korun.Co bola ale blbost ako mraky,pretoze ako ti ma nejaka vlozka zadrzat moc,ked ide o pocikanie a nie o unik mocu..Ale odvtedy sa to uz sto krat menilo.Uz to ani tak nesledujem kolko je vlastne stupnov inkontinencie,malemu tam stale pise na poukaz ten najvyssi stupen,tiez u neho nepredpokladaju zlepsenie vzhladom na mentalny postih,no musime chodit na kontroly kazdy pol rok k neurologovi a on nam da vzdy odporucanie pre detsku lekarku a ona na zaklade toho pol roka potom vypisuje poukazy na plienky.Chodili sme aj k urologovi,ale tam sa vylucilo,ze to ma urologickeho charakteru,takze nam to pise neurolog.Ale na kontroly treba chodit kazdy pol rok aj ked je uz stav nezvratny a nepredpoklada sa zlepsenie..Teraz v oktobri ideme prave po pol roku na kontrolu,tak si to pozriem,ale asi mas pravdu,ze tam pise III.stupen inkontinencie..

didi

ahoj deniska, ja byt na tvojom mieste, tiez zostanem radsej na private. ludia su zli. najskor budu vediet o tvojom probleme len spolubyvajuce a neskor zistis,ze cely kruzok...sposobovalo by ti to este vacsie psychicke problemy a nakoniec by si sa aj tak musela vratit na ten privat. skus popremyslat o moznosti privyrobenia si popri studiu, ak sa ti to bude dat casovo stihat. ale to je len moj nazor, co by som robila ja, mat tvoj problem. drzim palce

leleka

radana, ak denisa mala predpisane plienkove nohavicky, tak ma urcite stanoveny 3. stupen inkontinencie.
Podla mna su tri stupne: R 32.0 = 1.stupen-bez naroku na pomocky
R 32.1 = 2. stupen-limit 600Sk, ale mam pocit, ze narok je len na vlozky a fixacne nohavicky, nie plienky
R 32.2 = 3.stupen, inkontinencia je docasna, alebo sa moze casom zlepsit, vtedy treba kazdeho pol roka kontroly, limit je 2000sk
R 32.3 = 3. stupen, inkontinencia je nezvratna, stav sa uz nezlepsi, doporucenie plati uz trvale, netreba chodit na kontroly, limit 2000sk

radana

hm,leleka,len trosku je problem v tom limite na plienky na tych 2000 korun,lebo ked sa clovek pomocuje v noci,vtedy sa uz nejedna o II.stupen inkontinencie,ale o I. stupen inkontinencie a vtedy je tam limit len nejakych myslim 900 korun.. :(( Vsetko zalezi od lekara,aky stupen zapise pri kontrole a potom obvodna podla toho predpisuje,alebo priamo urolog..Deniska nenapisala,aky jej pisu limit..No pravdu povediac ani mne by to neprekazalo,ale ako poznam ludi,ktori s tym neprisli do styku a nemaju ani nikoho vo svojom okoli,kto ma takyto problem,no neviem.Ja to pochopit viem,lebo mam syna plienkovaneho pocas celeho dna..Niekedy kazdy den,niekedy kazdy druhy den periem plachtu,darmo pod neho davam este podlozky,on to zhuzve..