Plesne v tele

RNG

Jarmila H nie je to celkom pravda, lebo bunky vedia pouzit na vyrobu mechanickej energie aj napr stredne dlhe mastne kyseliny(C8 az C12)napr z kokosoveho oleja.
Takze opatrne s tym "vylucne" A samozrejme vedia pouzit na vytvorenie mechanickej energie aj kratke,( C4(butyricka) az C7)

- mira

Prion, produktom pri látkovej výmene cukru je kyselina octová. Obdobne u mäsa je to kyselina močová, u bravčového i sírová, acetylsalicylová z liekov proti bolesti, šťavelová napr. z kakaa a špenátu, .... atď. Tieto agresívne kyseliny rozvracajú vnútorné prostredie a znižujú imunitu.

jarmilaH

Plesne v tele znamenajú, že je slabý imunitný systém - je potrebné podporiť tento. Men osobne najviac pomohol Hippokratin - aj bez diét.

jarmilaH

Len tak mimochodom, všetky bunky (aj naše vlastné) ako zdroj energie používajú výlučne jednoduché cukry - glukózu a fruktózu, pokiaľ ich neprijímate v strave, telo si ich vytvorí v pečeni z tukov alebo bielkovín.

prión

a stále si neodpovedala- ako spôsobujú sacharidy prekyslenie??
trebárs aj tej krvi
mimochodom ak sa poruší pufrovacia aktivita aj príliž alkalickým prostredím dostaneme kyslé prostredie- to je druhá vlastnosť pufrov

- mira

Prostredie sa udržuje len v krvi pufrovacou schopnosťou. Tak, že ak hrozí krvo prekyselenie, čo je smrteľne nebezpečný stav, tak telo odoberie vápnik a zásadité minerály z kostí a neutralizuje kyseliny v krvi. Dosledok je známa a častá osteoporóza.

prión

ako môžu byť cukry dôvodom prekyslenia org.?
prostredie sa predsa udržuje prísne špecificky podľa potrieb jednotlivých orgánov a je vyrovnané...
a ak sa naruší, tak vina cukrov je malá, ak ich nejeme na tony teda

- mira

J treba vynechať jednoduché cukry, ktoré spôsobujú prekyselenie vnútorného prostradia. Takéto prekyselené prostredie je živnou pôdou pre plesne, ktoré v zásaditom prostredí nie sú schopné prežiť a uhynú. Mám s tým skúsenosť, po vysadení jednoduchého cukru a prekyseľujúcich zložiek sa plesne stratili.
Vysadenie sa netýka polysacharidov v celozrnných obilninách, ktoré vďaka obsahu minerálov v obaloch zrna a v kombinácii so zeleninou neprekyseľujú.

prión

sú to MO, väčšina je nebezpečná lebo produkujú ant., ktoré zabíjajú iné MO- je to ich prirodzená obrana...
vynechať cukry je blbosť lebo org. si ich aj tak musí z niečoho vyrobiť a plesne majú v org cukrov na rast veľa v bunkách- glykokalyx napr.

určite treba zistiť, kde ich máš- lokalizácia a potom aké sú a podľa toho im zobrať jednu z 4 podmienok pre ich život