ekzém, neurodermatída

Príspevok v téme: ekzém, neurodermatída
Marína Kuruczová

Mam asi dvojrocny problem: na nohach (bocna strana paty, pod palcom, aj nizsie) sa mi objavili male vodnato-hnisave pupaciky, ktore neskor, az uschli, vytvorili suchu, lupajucu sa pokozku. Okrem toho, ze je to neprijemne, nepekne a musim vylucit v lete slapky a otvorenu obuv, zatial tomu nic nepomohlo. Na koznych lekarov som zanevrela, ludove recepty zatial tiez nezabrali. Oficialne diagnoza bola stanovena ako neurodernatida, neurodermatitida. Zatial je mi jasne len jedno, je to urcite aj dedicne, pretoze to mal moj otec a nic mu do konca zivota nepomohlo. Stretol sa niekto s takymto ochorenim, prip. ci vie poradit co by som mohla este vyskusat, alebo mozno poznate dobreho lekara?

djlaffiny

zdravim,
ja som mal tento problem. Lekari nato davaju kremy, pritom tento problem sa ma liecit z vnutra von, tabletkami.

Kazdy den jedna tabletka po dobu az 4 mesiacov. Uz po mesiaci uplne zmyzli bublinky.

V zahranici sa liek nazyva Terbinafine,
neviem ako doma, ale lekari budu poznat.

Good luck, viac otazok,tak napiste maila

cus

slava

Mam pani, ktora ma takisto problem diagnostikovany ako dyshidroticky ekzem - no odmieta kortikoidy. Zatial stav pretrvava len 4 mesiace, ale horsi sa. Velmi rada sa dozviem vsetky skusenosti, rady, napady, konkretne rady, ako jej pomoct.

eki

Ludia skúste SALCURU www.salcura.sk mne to pomohlo, je to novinka ale ide to, počula a čítala som od viacerých že to pomaha a mne to pomohlo tiež. je to prírodné, chladí, bez kortikoidov a hormonov a nič take otrasne ako maste fuj. je to v spreji a hned sa to vpije nemusite ani rozotierat. a inak svrbenie mizne hned a sčervenanie a podráždenie tiež.

muhca

doktori sami priznavaju, za ekzem nevedia liecit, ale iba zmiernovat jeho prejavy. mam 19 a ekzem cely zivot, takze o tom viem svoje. najlepsia je asi naozaj homeopatia a liecitelstvo, lebo tie sa snazia liecit pricinu a ne iba potalacat vonkajsie priznaky

Zuzka

Ahoj Marina,mám stejný problém asi jako ty. Ale doktoři u nás v ČR to nazývají dyshidrotický ekzém. Už jsem vyzkoušela plno krémů,prášků..atd.Sami doktoři ani neví jak tento ekzém léčit. Davali mi kortikoidy,ty jeden den zabraly,ale pak se puchýřky objevily znovu,pak praskly a strašně to svědilo.Ted chodím k léčitelce,která mi dala přísnou dietu,piju čaje,dělám si koupele ze směsi maceška,lnice a řepík(nevím jak se to slovensky řekne).Puchýřky se dělají jen málo,noha mě pomalu přestává svědit.No,uvidíme.Zatím se léčím 1 měsíc,snad mi to pomůže.