Krv v moči

Príspevok v téme: Krv v moči
gigia

prosim, mam 37, stabilneho partnera, nemam neplotu ani sa necitim chora, pri moceni len obcas taky pocit "tlaku?" v podbrusku... proste nic vyrazne, len som si ocikala papierik pred 3 dnami a je tam krv v moci, uz to robim pri kazdom cikani a stale tam je, teraz dokonca uuuuuuuuplne modry-cize viac krvi. Prosim, poradte, z coho to mozem vsetkeho byt? teda co mi moze byt,prosim

matka22222

Priatelia bola som na tom CT a našli nejaky angiolipom na obličke/ vraj to je nejaka rukova hrčka/ ale krv v moči by to nemalo sposobovat .No tak niesom o nič mudrejšia zas. :( inak všetko ok.

matka22222

quako, dobru naladu? :) no tak čo ine mi zostava ,mam male detičky a rodinu ,potrebuju ma tak nemožem plakat sama nad sebou ani robit nejake zavery. Uvidim po tych vyšetreniach a dakujem za pokec :)

matka22222

quako,presne tak takmer ma vyliečili :) zaujmave že na tych českych strankach sa ta rakovina takmer vobec nespomina a na SK všade .Spomina sa tam často tato diagnoza : "červené zbarvení moče: hemoglobinurie, myoglobinurie,"

Ako mysliš že keby to donesiem k doktorke ten červeny moč tak to nevyšetria?

quako

Moč na vyšetrenie červ.krviniek sa obvodnej nenosí.Ten sa odoberá na nefrológii alebo priamo na biochémii do nimi dodanej nádoby.
P.S...teda hovoríš,že tá česká stránka Ťa z tej C67 skoro vyliečila:-)

matka22222

ešte som našla toto: "U mladších dospělých (do 40 let) je obecně pravděpodobnost
maligního onemocnění velmi nízká. U žen není diagnostikován
zhoubný nádor téměř nikdy, u mužů maximálně
v 0,6 % případů."

quako,no neviem kedy sa k tej cystoskopii dostanem pretože v tom čase mam mat menštruaciu a to mi asi vtedy robit nebude.Ak by sa mi podarilo zachytit ten moč už aj to nesiem k obvodnej nech to pošle na rozbor,ale ako vravim moč ktory mi kontrolovali bol negativny 2x.

quako

Od CT vyšetrení sa pre ich vysokú radiáciu vo vyspelých krajinách upúšťa.Predpisuje sa len vo výnimočných a vážnych prípadoch,keď iné metódy zobrazovania orgánov zlyhajú.U nás sa CT predpisuje ako kvapky do nosa..
Mikroskopické vyšetrenie červ.krviniek(fázový kontrast) v moči robí každá biochémia.
Neboj sa,biopsiu z výstelky m.m.Ti robiť určite nebudú.Tá sa robí v nemocnici na operačnej sále v narkóze alebo pri lok.anestézii.Na zákrok Ťa urológ objedná len pri podozrení na abnormalitu zistenú cez optiku cystoskopu.A to už je iný cystoskop,nie ten flexibilný,ktorý sa používa v ambulanciách..

matka22222

quako,lieky na riedenie neuživam a ani brufen,celkovo teraz moc leikov neuživam lebo kojim synčeka ,iba tie predpisane na tlak Dopegyt.A mysliš že z tej krvi vycikanej by zistili? A čo mi to pomože tak či tak by to CT aj cystoskopiu robit.A to cez tu cystoskopiu sa daju vziat aj nejake vzorky či to zas budem musiet inokedy?

tmv a ake to bolo? vraj je ten zakrok neprijemny .Ako dlho to trva?

quako

matka,
zašprajcnutý kameň bolí,a Ty si písala,že nemáš žiadne bolesti.
Ja by som osobne CT nepodpísal,radšej by som počkal na najbližšiu hematúriu,zachytil krvavý moč a zaniesol na biochémiu,nech pozrú pod mikroskopom,či sú tie č.krvinky z mechúra alebo z obličky.
P.S...si spomínala,že sa liečiš na vysoký tlak,neužívaš lieky na "riedenie"krvi?
alebo brufen,ten tiež môže spôsobiť krvácanie