Dobrovoľná maturita

Príspevok v téme: Dobrovoľná maturita
miloš blaščák

Dobrý deň,

Neviem nájsť odpoveď na moju otázku a neviem ani, kam sa mám obrátiť pre odpoveď, takže sa chcem opýtať, že keď som maturoval v roku 2007, a úspešne som zmaturoval, môžem nejakým spôsobom robiť maturitu 2009 z predmetu matematika? Myslím tým, dodatočnú / dobrovoľnú maturitu z voliteľného predmetu?

Vďaka

miloš blaščák

No áno, potrebujem maturu z matiky práve kvôli príjmačkám na výšku. Samozrejme môžem robiť aj príjmačky, ale s maturou z matiky by ma prijali bez príjmacieho konania a to by bolo asi lepšie ako sa bifliť na viac predmetov, ktoré by boli na príjmacom konaní. Pravdou je aj to, že ak niekoho zaujíma, či máš maturitu alebo diplom, tak nikoho nezaujíma, či to máš zo sociálnej práce alebo z informatiky, ide o to, čo vieš sám. Ale ja osobne, ak mám stráviť 5 rokov na škole, tak rád by som sa venoval niečomu, čo by ma bavilo, aj keby to malo byť náročnejšie. Škoda, že som nemohol ísť na výšku hneď po strednej.

igua

fuha, tak to neviem, ale myslim ze nie. da sa urobit maturita, ale cela a musis si za to zaplatit.
ale pokial tu matiku potrebujes kvoli prijimackam na vysku, tak to ti asi velmi nepomoze - platil by si si aj maturitu a potom aj vsetky rocniky na vyske, v ktorych by si studoval po 26 rokoch. ale to asi vies.
a ak to naozaj chces vediet presne, zavolaj na svoju strednu skolu, kde si maturoval, oni by to mali vdeiet, nie?

Sarin

No ide o to ze ked podnikas nikto sa ta na skolu nepyta. A mozes to dotiahnut daleko. Tak som to myslela. V ziadnom pripade netvrdim ze vysku netreba

Sarin

ale jo nechajme to tak. ide o to ze chlapec chce dorobit maturu z matiky mozno prave pre to aby sa dostal na vysku...

inžinierka

Mám na mysli platovo vyšie, a ak by sa jednalo o dobrý flek, čo myslíš Sarin, pri vyberovom konaní vezmú človeka s maturitou či s diplomom?