Je sójový lecitín alergén?

Wienetta

moja dcerka ma alergiu na sojovy lecitin. Takze alergen to skutocne moze byt. Hlavne mame problem potravinymi obsahujucimi cokoladu, tam je vacsinou aj lectin, tak hladame take kde je slnecnicovy lecitin (Orion a niektore z Lidla) a aj na pecivo si musime davat pozor.

tiammat

MOJA DCERA MA alergiu na soju velmi silnu tofu ale nikdy nejedla prejavovalo sa to zniženou imunitou,zle vstrebavanie liekov,neskutočne problemy so stolicou zapchy,tmavo sfarbený zapáchajuci moč(vysledky moču ok)tým že denne dostávala dávky v lecitynoch jej imunitný systém bojoval s alergiou nevládalo s chorobami,zatažovalo jej to obličky,rastla pomalšie,soja spôsobuje hormonalnu nerovnovahu napr. ludia s chorobami štitnej žlazy by ju nemali konzumovať vôbec jednak kvôli zlemu vstrebavaniu liekov za druhe soja obsahuje fytoestrogen je hormon,v azii sice konzumujú soju ale vždy k nej aj rybací vývar pretože soja zabranuje vstrebavaniu niektorých živýn a minerálov.deti by ju nemali jesť vobec prave pre fytoestrogen ktorý spôsobuje predčasnú pubertu to máš hned odpoved prečo dnešné 13ročné deti vyzerajú dospelo soja je všade vo všetkom všetko celozrnné pečivo ju obsahuje,sladkosti,kakao,žuvačky všetko io obchodoch najdeš so sojou ja som tam našla len 1 vyrobok bez soje fakt najsť potraviny bez soje a sojovych lecitynov je strašne tažké.

verruska

mam alergiu na soju a pri nakupoch si davam pozor, aby potraviny obsahovali co najmenej sojoveho lecitinu.i ked vraj tepelne spracovany sojovy lecitin by nemal uz obsahovat tu bielkovinu.najlepsie je kupovat potraviny bez emulgatorov, ale zas v bio obchodoch dokazu natlacit soju hadam do vsetkeho. takze vacsinu potravin si radsej sama pripravujem, aj sladkosti, vsetko. este stastie ze som taky masozrut..:)ale je to o nervy aj pri vybere v drogerii. kupila som si pletovy krem a alergia bola na svete.tlak 170/110! inak sa to neprejavilo. a tam na kremiku drobnymi pismenkami sa popri ostatnych zlozkach objavila aj soja!!!na porazenie..

RNG

iba relativne male mnozstvo ludi ma problemy zo sojou(5%), co je menej, ako s lepkou.
Hlavny argument proti soji ale nie je alergia ako velke mnozstvo hormony napodobnujucich latok, ktore pri prilisnej konzumacii soje uplne rozhadzu hormonalne hladiny, a to plati na kazdeho, nie len na 5% ludi alergickych na soju.

leleka

andula, alergenom byva skor sojova bielkovina, ale ten lecitin sa vylucit neda, mozno i preto, ze uplne na 100% sa neda vycistit od bielkoviny.

ajja

Teraz sa pre zmenu dostala soja do nemilosti. U koho? Ani neviem, ako to pomenovat - potravinarstvo, veda, obchodnici, atd. Uz tomu prestavam rozumiet tymto vychvalovackam a potom haneniu, no co uz. Takze sojovy lecitin sa asi so sojou "zvezie"