Zahlienenie, sťažené dýchanie

Príspevok v téme: Zahlienenie, sťažené dýchanie
ada 2

Moje problémy spočívajú v sťaženom dýchaní, niekedy je to až nemožnosť nadýchnutia sa z hlboka. Často sa mi stáva, že sa v noci zobudím, na to, že mi chýba kyslík, potom sa už samozrejme aj bojím zaspať. Na prieduškách momentálne to trvá už asi 4 týžde cítim zahlienenie, stále musím, resp. ak dlhšie nehovorím, musím si najprv odkašlať. Mám upchatý nos, ale nic moc z neho teda nevyfúkam. Stáva sa mi, že mám v hrdle pocit hrče, mám problém vtedy prehltnúť aj jedlo. Asi pred 10-12 rokmi som bola na alergo vyšetrení, vtedy mi zistili, že mám alergiu na prach a roztoče, dostala som nejaké lieky, ale tie moje problémy s dýchaním vôbec nevyriešili, tak som ich po čase prestala brať, a prestala som aj navštevovať alergo ambulanciu, vzľadom k tomu, že som mala pocit, že ma majú za nejakú simulantku, keďže mi dali dýchať do už neviem ako sa ten prístroj volal, a ja som vôbec nemohla z hlboka nadýchnuť, tak mi lekárka povedala, že to nie je možné, to by som musela byť veľmi ťažká astmatička. Tak po tomto som to teda vzdala. Ale moje problémy však pretrvavaju naďalej a sú dni keď je to dosť zlé a fakt sa mi veľmi ťažko dýcha. No tak, neviem, čo sa s tým da robiť, je to fakt tá alergia?

Barbora1195

Ahojte. Mám podobný problem ktory sa mi vracia najmä v zime ked som zahlienena...snažim sa vyvolať si zívanie,vtedy mam pocit poriadneho hlbokeho nadychu....Mne pomáhaju prechadzky v prirode,proste šport a ešte naparovanie nad vodou s par kvapkami Eukalyptoveho oleja.

Riky0303

Ja mám tento problém už asi 2 roky raz je to lepšie raz horšie všetko sa zacalo každoročne d malička sena nádcha predpokladám že alergická ktorá časom prešla na astmu podstúpil rôzne vyšetrenia na plucnom som nedokázal vydýchnuť poriadne tak doktorka povedala že asi pravdepodobne sa jedna o astmu lieky som bral 3 mesiace nič sa nezmenilo t
ak som to prestal brat jedno čo viem že pomáha je piť denne čistú vodu aspon 2 litre pohyb chôdza a kvalitná strava 4 krát denne menšie porcie.

noncon4m

Tiez mam tieto tazkosti. Obcas sa nemozem naplno nadychnut. Bol som uz trikrat na operaciu nosa,...ale v tom to nebolo. Zakratko sa sliznice stale opat zvacsili,...nos si preplachujem vdychovanim sody bicarbony rozpustenej vo vode. Minule som skusil cely den nic nejest , iba pit tekutiny....vodu s jablcnym octom, ale da sa aj ine.hlavne nejest, len pit...pôst. zacalo sa mi v tvarovych dutinach vsetko rozpustat, uvolnovat,...myslim ze takto sa odhlieni pri dlhsom pôste cele telo.ale ludia, ktori maju problem so srdcom, alebo depresie, by mali toto vykonat po porade s lekarom a pod jeho dohladom. Ak to bude lekar chciet riesit liekmi, treba ho vymenit...v tom pripade je totiz lekar viac biznismen.

Elanna

príznaky, ktoré opisuješ môžu byť tiež príznaky zväčšenej štítnej žľazy, mala som to isté a nikde mi nič nezistili, až nakoniec som zašla na endokrinológiu. Odporúčam tam ísť tiež, s tými príznakmi sa žije zle...

modráčik

kukuruku:na to, aby sa hlieny dostali von,je vyborny tymian s cesnakom v tobolkach.prirodny produkt.Kvoli imunitnemu systemu by som Ti doporucila detoxikovat organizmus prirodne, aby sa stav natrvalo zlepsil.Viac info, mozme cez meil.

kukuruku

Mikli, ja mam ten isty problem. Tiez musim stale prehltat hlieny, mam az taku gucu v hrdle, ktoru neviem predychat. Vobec nekaslem. Zistili mi astmu, tak beriem vsetky mozne inhalatory, ale nic nepomaha. Z dlhodobeho pozorovania som zistila, ze sa to zhorsuje pri prechladnuti a v strese. Jedine co mi ako tak pomaha, je vela pit. A cmulat nejaky cukrik. Doktorka tvrdi, ze mi zatekaju hlieny z nosa, lebo mam z nedostatocnej imunity chronicku nadchu. Tiez by som bola vdacna za pomoc.
Ada, na Tvojom mieste by som trvala na bronchoprovokacnom teste, podla mna mas astmu. Nemusi sa zistit na prvykrat, mne tiez az na druhykrat zistili. Nenechaj to tak.

mravček

dobrý deň poslednej dobe mám problém s dýchaním, začalo sa mi ťažko dýchať .Občas ma pichne do srdca je to také jednorázové ale opakované . Pred pár dňami som bola a vyšetrení a výsledky dopadli dobre, brali mi výter z nosa a z hrdla , pľúcne vyšetrenie , krv ale všetko v je v poriadku akurát že sa mi to len zhoršilo začalo ma pichať do pravej strany lopatky je to bodavá bolesť stačí rýchlejší pohyb alebo sa len otočiť .Vie mi niekto poradiť. prosím Ďakujem

simulka

Ahojte, mám taký problém od včera, že mám pocit akoby som mala niečo zaseknuté v hrdle alebo krku a neviem čo to môže byť.Ako keby som mala ťažké hrdlo a stále sa na to musím sústrediť. Dúfam, že to nebude nič vážne. Stretol sa už niekto s niečim takým? Ak áno, tak budem vďačná za radu.