Pukanie prstami - trasú sa mi ruky.

Príspevok v téme: Pukanie prstami - trasú sa mi ruky.
milan.lipka

Zdravím,
mám 16 rokov a už niekoľko rokov si stále pukám prstami. Snažil som sa už x krát s tým prestať, ale proste to nejde premôcť to nutkanie "puknúť si" :-). Už dávnejšie som na sebe spozoroval, že sa mi trasú ruky. Napríklad ak sa na nejakej oslave podáva prípitok a štrngá sa pohármi, to je pre mňa nočná mora, lebo sa mi trasie celá ruka. No neviem teraz či to môže byť spôsobené tým pukaním prstov. V TV a aj na internete som čítal, vraj to tým nie je spôsobené, a že trasenie prstov je spôsobené iba psychykou. Je to skutočne tak? Neviete mi poradiť, ako by som sa mal toho trasenia prostov zbaviť (k lekárovi s tým nechcem chodiť). A neviete nejakú radu ako sa zbaviť aj tej "závistlosti" od pukania prstov? Vďaka.

pančo

čaute, ajja pukám prsty. každeému to vadí a hovoria mi, aby som prestal. ale stále to robím, lebo ma to láka.

jannnnnn

cawte...mam taký problém. Trasu sa mi ruky, hlavne vtedy ak som pod nejakým stresom, alebo mam niečo podpísať a pozera sa na mna niekto, pisať na klavesnici...ale ked sa nikto nepozera tak je to v pohode... začalo to asi ked som mal 14 rokov, teraz mam 18. Co by ste mi poradili...-nejaké účinné lieky alebo...chcel by som sa toho zbaviť, lebo v niektorých situáciach je to dosť nepríjemné. Dakujem.

silanka

ja som bola u fyzioterapeuticky a vravela som jej, ze si pukam prsty na rukach, na nohach, pukam si clenok, chrbticu a taktiez krcnu chrbticu.a povedala mi aj ukazala na obrazkoch co sa deje s nasimi klbami a kostami, ked sa pukaju.sustavnym pukanim sa narusa chrupka klbu,tym sa to otiera cim dalej tym viac a moze prist u reumatickych pacientov neznesitelna bolest napriklad na zmenu pocasia. od vtedy si nepukam nic:D aj ked pride neuveritelna chut a hlavne chrbat ale odolavam:)