Rodový statok

Príspevok v téme: Rodový statok
rorový statok

strohá správa v televíznych novinách o škole na Spiši, kde obvinili školu zo sektárstva, vo mne vzbudila zvedavosť. tak som sa dopracovala ku deviatim zaujímavým knihám, no nič ma nepresvedčilo o sektárstve, práve naopak, otvorilo mi to oči, potvrdilo moje myšlienky, či názory. v týchto knihách ma však zaujala myšlienka budovania rodových statkov. znie to veľmi jednoducho, no zmysel je oveľa hlbší. viem, že už sú ľudia, ktorí si kúpili pozemok a svoj statok už budujú. no mňa zaujíma, ako si našli SVOJ PRIESTOR, podľa čoho spoznali, že áno, toto je to miesto, kde chcem žiť a dožiť. ja by som chcela mať výhľad na okolitú krajinu, aby to nebolo izolovane od iných ľudí, aby tam mali susedia deti, aby aj to moje sa malo s kým hrať, aby nebolo ďaleko do školy, aby tam v zime odhŕňali sneh, aby dospelé deti za nami mali možnosť pricestovať, aby to nebolo 200 km od nich...možno to nie je správny prístup. ako na to?

rodový statok

dom patrí priateľovi, neplatil si odvody od začiatku svojho podnikania, keď ešte bol ženatý so svojou manželkou, potom mal "šikovnú" účtovníčku, ktorá mu spravila 100.000,-sekeru na daňovom úrade.

dozitie

a preco mate exekuciu na dom?ak mozem vediet?jasne,ze by to bolo nejlepsie,zbav.sa exekucie.Maj sa krasne,a uzi si nedelu.

dozitie

mali by byt vidiet vysledky,lebo u nas bolo vidiet,aj v studni kde sme mali len uzitkovu vodu na polievanie zahrady,hned voda klesla po drenazi.A ked este nebola ani kanal.ani drenaz vodu sme mohli naberat rukami.nepotrebovali sme k tomu nic.Takze aj tam mozno je vas problem s tym vlhkom.

scarlettt

spodná voda je vysoko, sused išiel do zeme robiť pivnicu s práčovňou, no je tam samá voda, takže s práčovni nič nebude. kanalizáciu sme práve teraz dokončili. snáď bude vidno výsledky.

dozitie

tak to je pravda,zasa o peniazoch-mont.dom.
viem,co to je aj ked je vlhko.Nam tiez tak zamakalo, jednu stenu sme mali pomaly do polovice steny mokru.
Bola som aj za susedom,ci tam u nich nie je nejaky problem,lebo mal blizko nasadeny strom,orezal ho a aj tak to nepomohlo.Az ked urobili kanalizaciua drenaz,tak nam stena vyschla.Takze to bolo sposobene spodnou vodou.V prvom rade by ste mali zistit,ci tam nie je spodna voda a tak davat nove zaklady.