PRÍLIŠ RIEDKA KRV

Príspevok v téme: PRÍLIŠ RIEDKA KRV
príliš riedka krv

Dobrý večer! Chcela by som sa opýtať a problém môjho otca Má 60 rokov a pred 2 a pol týždňom mal zvýšený tlak a tep a mal roznú slabosť. Hospitalizovali ho v nemocnici a zistili mu, že má hustú krv. Kázali mu brať lieky na riedenie krvi WARFARÍN, 1 tabl. denne.
Dnes ráno spozoroval v stolici krv. Za hodinu išiel na WC znova a opäť krv. a dosť veľa. Tak išiel k lekárovi. Poslali ho na vyšetrenie, zobrali krv a vysadili spomínané lieky, poslali ho domov s tým, že v piatok má prísť na kontrolu. Nič mu nedali a nič s ním nerobili.Ale ešte stále krváca. Nie stále, len keď ide na WC ale tej krvi je dosť. Prejde ho to? Má ísť naspäť k lekárovi. Ale sme z menšieho mesta, a k lekárovi chodíme až 30 km do iného mesta. A vrátili sme sa o 12,OO a viete aký sú lekári, určite by mu na pohotovosti ešte aj vynadali. Len sa chcem opýtať, či ho to krvácanie prejde po vysadení liekov samo a má len čakať?

lenka.

vedlajšími príznakmi tohto lieku je krv v moči a stolici. ak mu lieky vysadili, malo by to prestať. ale kedy to neviem. na ak to zajtra doobeda neprejde, vyhladala by som lekára.

aljoska

to je ťažko takto povedať.Pokial je to krvácanie sposobené tými tabletkami,tak by to malo postupne ustupovať.Ak nie treba isť k lekárovi,nech skontroluje krvný obraz,aby nedošlo ku anémii v dosledku krvácania.

aljoska

Po vysadení liekov by sa to malo upraviť.Lenže ked mu nasadili Warfarín mal chodiť na kontroly.Zo začiatku treba na liečbu Warfarinom nastaviť,tj.že pacienti chodia na kontroly aj každý týžden.Nemal ocko problémy so žalúdkom?Lebo krv v stolici by mohla svedčiť aj na vredy.Ak sa stav nezlepší určite chodte k lekárovi aj skor.