Strach z ludi???

Príspevok v téme: Strach z ludi???
maria_

mam problem s komunikaciou s neznamymi ludmi. vzdy sa cela vo vnutri roztrasiem a zcerveniem ako paprika. jedna sa najma o situacie, ked si mam cosi vybavit (napr. ist niekde na urad, zajst za nejakym ucitelom, od ktoreho potrebujem pomoc alebo to je jedno uplne... ked sa jedna proste o cudzieho cloveka). co mam spravit? je to velmi trapne a otrasne, lebo takto si v zivote nic nikdy nezariadim. ked som sa sla napr. prihlasit na vodicak, tak som pred dverami do autoskoly predychavala a az potom zaklopala, pricom vlastne o nic neslo. ako to mam odstranit? je to surny problem.

ivka.

aj ja mám taký problém. istá som len v prácí, kde mám stále ten istý ohruh ludí, lebo som na ne zvyknutá. ale zo šefa strach mám. a keď idem niečo vybavíť, alebo ma čaká nejaká udalosť som uplne hotová.ja mám problém ísť sa niekam zabaviť, alebo ísť do reštaurácie. také že svatba, krstiny, oslavy nenávidím a niekedy, keď sa dá, tak sa im vyhnem. a keď ma niečo také čaká musím si dať tabletu na upokojenie.

danula

ahoj maria, mala som podobny problem ako ty, a ubezpecujem ta, ze sa da odstranit. Nevyhybaj sa kontaktu s ludmi, trav co najviac casu medzi nimi. To je ta najdolezitejsia rada pri tomto probleme. Zaciatky su tazke, ale vysledok stoji za to. Ver mi. Tak uprimne ti drzim palce

maria_

a najlepsie je, ked mi napr. brat hovori, ze "ved to nic nie je - proste prides tam, povies to alebo hento, vydiskutujes si to a vsetko je vyriesene". ale proste nechape, ze sa zakazdym vnutri rozklepem (a to hoc aj ked mi zazvoni mobil a na druhom konci je niekto cudzi, tak mnou len tak hrkota vnutri...). je to na nevydrzanie.