Článok OBEZITA - názor

Niva

Citujem:
"Záverom možno vysloviť očakávanie, že globálnu epidémiu obezity sa podarí zvládnuť..."
Nuž, nechcem byť skeptik, ale pochybujem.
Máme proti sebe celosvetový BIZNIS nebývalých rozmerov - potravinárske a obchodné megakoncerny, SUPER REKLAMU, ktorá oblbne mnoho ak nie všetkých.
Ak si pozornejšie pozriete aj príspevky, množstvo (mladých) ľudí aj na tomto webe hľadá záchranu - v tabletke. (aj na chudnutie)
Ale napr. zdvihnúť svoj zadoček, tak to je problém.
Článok je v niektorých veciach veľmi dobrý, zhutňuje popis obezity aj s dôsledkami.
Málo presne popisuje jeden z hlavných problémov, ktorý súvisí s obezitou - totálne znečistenie našej potravy a teda aj našich tiel, čo sú spojené nádoby.
Inak, bolo by zaujímavé ho trochu "poľudštiť" a dať ako maturitnú otázku povinne VŠETKÝM mladým ľuďom.
Boj s obezitou sa začína v našich hlavách, pokračuje na tanieri a finišuje na bežeckých dráhach alebo v bazénoch.

syma

myslim ze clanok je dobry
moj brat ma znizenu funkciu stitnej zlazy, bol obezny 5 rokov, a pridavali sa vzdy ine komplikacie, vysoky krvny tlak, potom srdiecko a pod...
pod dohladom odbornika a hlavne vdaka jeho pevnej voli shydol zo 125kg na peknych 94kg, co pri jeho vyske 183cm nie je az take zle som na neho fakt hrda!!!

kiri

článok je ozaj v pohode, no ako odborník na štylistiku Ti poviem, že je pre niektoré vrstvy obyvateľstva príliš náročný a možno nezrozumiteľný...priveľa termínov a čísel, ale zas na druhej strane ja to medicínska téma, o kt. nemožno hovoriť celkom laicky.....P.S.:úroveň je fajn

evik

článok som si pozorne precitala a myslim, ze po odbornej stranke je velmi dobre a prehladne spracovany. ja by som vsak mala malu pripomienku k casti, tykajucej sa aerobnej pohybovej aktivity. a to preto, ze z mojich skusenosti s pacientmi viem, ze ich zdravotny stav jednoducho ziadnu neumoznuje-hovorim o malom % ludi, ktorym robi problem dokonca aj rychlejsia a dlhsia chodza-cize tzv. zacarovany kruh...okrem toho hlavne na slovensku je podla mna problemom najst odbornika, ktory je schopny a ochotny urobit test vykonnosti. mozno este tak v BA, ale inde...no neviem. a ja nie som velmi optimistka, co sa tyka zvladnutia obezity ako takej do buducnosti-skor mam pocit, ze tempo doby, lahsia dostupnost nevhodnych potravin a rozvoj technickych vymozenosti tento trend este podporia :(. ale to su moje subjektivne nazory a postrehy, osobne mi clanok pripada na velmi kvalifikovanej a zrozumitelnej urovni!