Zapal Nohy?

Príspevok v téme: Zapal Nohy?
raven

Dobry den,

Od novych topanok sa mi na zanarti urobila rana, ktora sa mi pravdepodobne zalapila. Je to uz treti den a z rany vyteka mensie mnoztvo hnisu. Okolie rany je mierne cerveno morde a takmer cele hodilo je opuchnute. Pri chodeni pocitujem bolest, ktora ale oproti vcerajsku, mierne ustupila. Ranu si potieram mastou Betadine a okolie rany Nurofen gelom. Su tieto aplikanty spravne na liecenie rany takehoto charakteru? Navstevu lekara by rad odlozil az ked to bude nevyhnutne. Dakujem za pomoc.

Prikladam fotku postihnuteho chodila: img89.imageshack.us

farmaceutka

U nas dostat okrem kremov aj viacere druhy specialnych naplasti (nemam na mysli naplast v beznom slova zmysle, ale terapeuticke systemy s roznymi vlastnostami urcenymi na rozne typy ran chronickeho charakteru). Su vsak velmi drahe. Poistovne ich sice preplacaju v plnej vyske, ale moze ich ordinovat iba specialista-napriklad dermatolog, chirurg. krem je lacny, moze ho predpisovat hocijaky lekar.

RNG

farmaceutka, to rad pocujem, ze aspon niekde sa ten uzitocny kov bezne pouziva.
Aj tu, v USA sa sice da dostat na lekarsky predpis niekolko vyrobkov(kremy) ale vacsina lekarov o nic zialbohu nic nevie.A nie su volnopredajne.

farmaceutka

raven, prerusenie liecby a opatovne nasadenie je chyba, ktora moze mat fatalne dosledky, ked sa tak pozriem na tvoju nohu. alebo sa chces jednej zbavit?

farmaceutka

RNG, neviem ako v USA, ale u nas sa bezne striebro pouziva vo viacerych pripravkoch na infikovane rany, prelezaniny, vredy predkolenia..

delphia

ano, bol by problem, nakolko vyvolavatel infekcie sa pocas 5 dni neznici a po preruseni ziska odolnost voci danym antibiot., rana znova sa zapali a aj ked opat zacnes tie antib. brat, uz budu neucinne. nie zo srandy je indikacia ich uzivania 10 dni bez prerusenia.
...inac nechapem takych experimentatorov a hazarderov s vlastnym zdravim, ako si ty- raven

raven

Prosim vas, boli mi prepisane dva typy antibiotik: Flucillin 500MG a Clonamox 500MG. Obidva beriem 4 krat do dna. A mal by som ich uzivat 10 dni. Mohol by byt problem keby som ich prestal uzivat po piatom dni? Respektive prerusil ich uzivanie na tri dni a potom dobral?

RNG

depphia, ucinna cast striebra su hlavne strieborne iony. Cast AgNO3 disociuje vo vode a tak tvori aktivne strieborne iony.Zialbohu len velmi mala cast disociuje a preto koloidna strieborna voda, ktora ma len velmi malicko striebra ale velmi vysoke percento z neho su iony je tak ucinna.
V porovnani 10 ppm koloidna strieborna voda je zhruba rovnako sterilizujuca ako 300-600 ppm dusicnanu strieborneho.

delphia

AgNO3 sa v sucasnosti pouziva na liecbu popalenin na klinikach v Ba aj v Saci. ale mna vies prekvapil ten sposob s lyzickou. dakujem za vycerpavajuce info. :)