Od anorexie k prejedaniu??

Príspevok v téme: Od anorexie k prejedaniu??
dstar

Pomoc!!
Od anorexie k prejedaniu???
cely den sa pekne drzim som len na zelenine a ovici, sem-tam si nieco zdrave zobnem.
Ale vecer akonahle kazdy den pridem zo skoly okolo 18.00-19.00, ma caka jedlo, hlavne ryza zo zeleninou, rizoto. Cely hrniec.!
a ja som schopna ho zjest cely a to nie sposobom v klude ale hltmi!!!!!
A potom sa este dotlacim kilami ovocia.
Ale musim jest sama nikto ma nemoze vidiet. Potom richadzaju vycitky a ja ani enmozem cvicit, bo matka striehne.
Za 8 mesiacov som schudla okolo 20 kg. A 8 mesaicov som bola len na zelenine a ovoci.

teraz musim pribrat, matka ma poslsala za homeopatickou. A do aprila musim mat vraj 55kg. Lenze bojim sa priberania. Hlavne sa bojim, ze toto prejedanie sa stane rutinou!!!
Ved ja uz vobec neviem normalne sa najest.

Moja vyska je 170 a vaha 48kg.
So svojou postavou som spokojna, ale za 3 tyzdne tohto veerneho prejedania, vidim sa sebe ze moj zadok zase zacina rast:(((

amparanoia85

Ahojte dievčatá,
V blizkej buducnosti mam v plane zorganizovať projekt, ktorý by bol zameraný na svojpomocnú skupinu. Ak by sa to podarilo zorganizovať a ťahať úspešne raz za čas, či pravidelne, by bol pritomny odporny poradca. Keďže trpim bulimiou už 11 rok, uvedomujem si, že najťažšie je rozhodnutie dostaviť sa tam. A keď už odhodlanie nadobudneme, prekročiť prah dverí je najhorší, mnohokrát neúspešný. Dôvody bývajú vždy rôzne. Či už pocitu hamby alebo neskúsenosti a samozrejme hlavne strach. Ani ja nie som zdravá, ale myslím, že takáto cesta by mohla byť jednou z ve1kých pomocí, keďže vieme, aspoň niektorí, že liečba a zameranie na liečbu v SR nie je široká, mohli by sme si takto dopomáhať pri liečení navzájom. Lebo je to boj ťažký, úmorný a dlhý. Ak by vznikali problémy s cestou alebo už spomínaným prekročením prahu prišla by som aj k vam, pre vas. Priestory by najpravdepodobnejšie boli v Nitre. Popremýš1ajte a vyjadrite sa k tomu. Chcem to vytvoriť pre nas, preto by som bola rada, keby sme sa dokázali v čo najhojnejšom počte stretávať, ak by sa mi to podarilo.

simonka77

Veľmi dobre viem, čo je to prejsť od anorexie k prejedaniu sa.
Meriam 165cm a vážim 67kg. Presne tak. Ono to začalo celé minulý rok, keď som maturovala. Moje vzťahy s mamou sa na 100% zničili a ja som sa presťahovala k ocovi. Bola so mtaká sama. Ja a mojich nešťastných 59 kg. Proti tomu som musela niečo robiť. Tak som prestala papať, a keď som papala tak veľmi málo. Koľko so msi len hľadala výhovoriek, že ma bolí brucho, že som už jedla, že mi to nechutí a bla bla...S mamou som nebyývala, tak tá ma nekontrolovala a ocovi to bolo viac-menej jedno. Chodila som s ním do roboty, na brigádu a môj jedálniček vyzeral asi takto:
raňajky-káva
obed-káva
večera-káva/ ovocie
+ cigarety
Samozrejme kilečká šli dolu, nemala som vtedy váhu, ale viem, že som skočila na veľkosť XS, keď som si kupovala oblečenie. POtom sa znovu stal nejaký problém u nás doma a ja som utiekla do Bratislavy. Bez koruny, bez čohokoľvek, behala po brigádach a zasa bola sama. Taká sama. Peniaze keď som mala so mprefajčila alebo ani neviem čo s nimi robila. Samozrejme niekedy so mnormálne jedla, mala som tam kamarátku, ktorá mi zvykla robievať desiaty a obedy a podobne, ale v podstate, pokiaľ mi niekto jedlo nenarval do krku, nejedla som. Neviem, koľko som vážila, ale viem ,že nohavice, ktoré dnes neoblečem mi vtedy padali a to bolo august. V septembri som prišla domov, pomerila sa s mamou a začal čas prejedania. Za mesiac som skočila na váhu, akú mám dnes a možno mám ešte aj viac. Neviem. Cítim sa strašne. Nechcem chodiť von, nikomu sa ukazovať. Menzes mám nepravdelný. Moje stravovanie vyzerá niečo na štýl:
Pondelok-nejem nič, utorok tiež nič, streda-nedeľa prejedanie. PRejedanie, kedy so mschopná zjesť za jeden záchvať 4 rožky, 2 čokolády, 2 klobásy a vôbec všetko čo vidím. Dospela som do štádia, kedy to neviem ovládať a jediné po čom túžim je schudnúť na 47g. Dnes som sa zasa prejedla. A predpokladám ,že zajtra zas anebudem jesť. Je mi zle zo seba, je mi zle zo všetkého, ale neviem to kontrolovať a nie je nikto, kto by mi pomohol.

leylla

ked som sa liecila na anorexiu, tiez som mala pazrave sklony. trvalo to asi rok a pribrala som za ten cas asi 7 kil. no po dalsom roku som ich zhodila bez toho, aby som sa strazila. tvoje telo si to teraz kompenzuje, boji sa, ze mu jedlo zasa vezmes. ved sa nad tym zamysli, ked nedas nejakemu zvieratku papat cely den, tak vecer je schopny zjest aj teba. a je jedno, ci je to pes alebo skrecok. neboj sa, tvoje telo si zvykne, ze mu uz jedlo nevezmes a csetko nude zasa ok. len do toho zasa nespadni ako sa to "podarilo" mne.

:-) :-) smile

So svojou postavou spokojná nebud. Si stále veľmi chudá. A to co má byť za jedálny lístok? Preboha§ Celý den na ovocí a potom toto - vieš ako tvoje telo trpí? Najprv hladuje, potom musí veľa strávit a to všetko len sacharidy a nejaké tie vitamíny a minerály! Kde sú bielkoviny? A nenasýtené mastné kyseliny? Pribrat by si mala najmenej na tých 55kg určite. A ked budes normálne papať, mamka ti dovolí aj trochu si zacviciť. Co je normálne jedenie? Priblizne toto:
Raňajky:
jeden celozrnný rožok, kúsok masla, plátok šunku a syra, paradajka, paprika
- alebo: 60g cereálii, 150ml mlieka, jablko
Desiata:
- celozrnné tyčinky plus ovocie
- jogurt plus ovocie
Obed:
chudé mäso(150g), ryža, zelenina, polievka
- alebo: ryba(200g), zemiaky, zelenina
alebo hocijaké variácie, hlavne PESRTO!
Olovrant: ovocie
alebo: zelenia
Večera:
polievka, celozrnný chclieb zo zeleninou
- alebo:cestoviny, syr
a tiež hocičo len PESTRO!
Ak sa budeš takto stravovat a nebudes jest 2-3 hodiny pred spánkom, budeš normálne športovať, nepriberieš, ale si urdžíš váhu.
Teraz však potrebuješ pribrať tak do jedálnička pridaj aj nejakú tú sladkosť atd.
Hlavne si uvedom, že ak chces plnohodnote žiť, pribrať musíš!

ninka.n

od anorexie k prejedaniu, to poznam.
akurat ze ja vacsinou vtedy potrebujem sladke. a cela sa pritom trasiem, to som si vsimla. a tiez ma nesmie nikto vidiet, a ak ma vidi, tak som ale strasne protivna. cele je to hladovanie, prejedanie, hladovanie, prejedanie... a mna z toho za chvilku zarucene porazi. a uz sa mi ani neda schudnut. mozem si za to sama, pokazila som si metabolizmus

nelly15

aj ja som bola len na zelenine a ovocí tiež som schudla...a aj potom prestala jest a teraz som sa dost prejedala a uzivam neustale fenolax a chcem s tym skoncovat ale mám strach že mi nikto nepomôže že ma všetci len vysmejú...

Váha:64 kg Výška:168 cm

mendy

aghojte ja sa chcem sat anou,lebo sa mi pacia,chuducke baby a chcem schudnut,dneska som jedla:2mandarinky,jablko,velky rozok so syrokremom,a teraz ako veceru jogurt s ovocim myslym,ze v poho uz nic nebudem.

adrien

ahoj...dopadla som presne ako vy.. len mne to trvalo len 3 mesiace a teraz meriam 174 a vazim 45kg...10 kil slo dolu...a chcu ma poslat na liecenie alebo do nemocnice...tiskam do seba stale jedlo len zeby som tam nesla...