potrebujem radu

Príspevok v téme: potrebujem radu
babiatko99

ahojte potrebovala by som poradit. Pred mesiacom som nastupila do noveho zamestnania a mala som dostat menzes lenze ten sa n edostavila takn som si spravila test a je pozitivny a teraz mam strach ci ma moze moj zamestnavatel vyhodit zato ze som tehotna a preto ze musim ist na rizikove lebo mi to nariadil gynekolog.bojim sa mu to povedat kedze som skusobnej dobe.Poradte ako to povedat,kedy a ci ma moze prepustit!!!!

kikulka

ak si v skúšobnej dobe,tak som si úplne istá,že ťa prepustí,iné je to u žien,ktoré už majú zmluvu na dobu neurčitú....ako napisala leerka,načo by mu bol zamestnanec na mesiac?

slzicenka

hej,zmylila som sa,ja som bola takisto tehotna a chcel ma prepustit zamestnavatel,ale nemohol,lebo som u neho pracovala dlhsie ako rok a na dobu neurcitu...

leerka

ja si myslim, ze zamestnavatel ta moze v pohode prepustit, ked si v skusobnej dobe.... a oznamit mu musis, ze si tehotna... naco by mu bol zamestnanec, ktory je u neho mesiac a ide na matersku... pre neho to nema vyznam ti sa tam drzat

slzicenka

ahoj,pokial si tehotna zamestnavatel ta nemoze prepustit,to je zo zakona,ale neviem ako to je,ked si v skusobnej dobe.Poradim ti,chod sa na to spýtat na Urad prace.Ak by ti zamestnavatel chcel nejak robit problemi,obrat sa na prisluzný inspektorat prace.A zamestnavatelovi si povinna povedat,ze si v druhom stave zlatko.