Chrbtica a vyrastky

pan

mam potvrdene vyrastky na chrbticiasi7mm bola my odporučena magnetoterapia domaca da sa to kupit samozrejme že tie vyrastky už nezmiznu ale nemali by sa vytvarat nove použivanim magnetoterapie cvičenim amožno použivanim neakych enzimov mam 50 rokov nohy my trpli už možno 5rokov ale že som nemohol vstat z postele stalo sa to raz rano asepred9meiacmi porehabilitacii obstrekoch liekoch je to lepšie vdaka magnetoterapia

Eva007

sunset si trosku domyleny(a) z vyrastkov, tzv,osteofitov a jaziev. je to uplne nieco ina. mam 25 rokov a som po 2 operaciach a planuju tretiu, titanovu platnicku, co som momentalne zamietla. naj problemom je u mna jazva ktora sa vytvorila po operaciach a tlaci na nervy obcas. operacie ktore boli robene cez chrbticu a cez ten isty rez. ked operacia chrbtice,tak len cez brucho!!!! dobra rada zo zivota pre vsetkych.

vyrastky2011

www.backinstitute.com ma viac penazi,tak odporucam tuto alternativu,je to operacia bez jaziev a bolesti,na druhy den clovek odchadza po svojich domov.
Klinika je v Kalifornii.
Clovek by mal po operacii zmenit cely zivotny styl,schudnut,viac strecingovat,cvicit jogu a hybat sa,nepretazovat chrbticu..Vyrastky vznikaju degeneraciou chrbtice,aby sa viac neposkodzovala,tak sa na stavcoch nauklada vapnik a vec je vyriesena,kym vyrastky netlacia na nervy a miechu je to ok..ale, ak uz trpnu alebo odchadzaju nohy a ruky,tak je zle.....tak mi to vysvetlil ortoped..

taťana

Roky som cvičila a preto som nechápala že sa mi po narodení druhého dieťaťa začalo trápenie s vhrbticou.Zvracala som točila sa mi hlava a nik mi dotera v podstate nepomohol.Vždy sa mi to vracia.Teraz cvičím fit bol na lopte,chodím na kalanet.a tiž na pilates hoci pri ňom zaspáva.Bola som na infúzkach v nemocnici,ale ako som napísala vždy sa to vráti.čo mi asi najviac pomohlo?Skús ísť aspoň tri razy za sebou na masáˇy celého chrbáta,tak po štaroch dňoch.Ani lieky,cvičenie mi tak nepomohli ako teray a mojim ďetom sa môžem viac venovať ako pred tým.

nyno81

na platnicke mam virastok ktory mi tlaci na chrbticu strasne to boli riesil som to tabletami lyrikou a tralgitom teraz cvicim na nafukovaciej lopte posilnujem si chrbat a bolest pomali ustupuje a lepsi sa to je to velka gymnasticka lopta na ktoru si mozete sadnut a valat sa po nej a tim si precvicujete chrbat a posilnujete ho mne to dost pomaha tak to skuste

brunuska

boze ale nas je s tymto problemom- tiez ho mama- beriem silne lieky od bolesti- hej je to aj z toho ze stale vysedavame za pc-sedave zamestnanie malo pohybu ale aj z inych veci. pomahaju lieky,cvicenie,masaz - kym to neni moc vazne-potom ked mi dr.vysvetlovala co sa s tym robi neskor...brrrr- ze tie vyrastky ortopedovia sekaju atd. takze cvicit- najst si dobreho pekneho masera :-) nenechat to zajst daleko!!!
zalezi na aky nerv ti ten vyrastok,stlaceny nerv tlaci-potom mas rozne problemy-ako babenka s rukou. treba si robit prestavky za pc- par cvikou-natahovacich-nezabudat-nehrbit sa-lebo rychlo stuhnu svaly a dostavi sa bolest.