Neustale sa mi robia pupaky na tvari, mam toho plne zuby

Natalka345

Ahojte, chcela by som sa s vami podelit o moje skusenosti s akne a co mi jednoznacne pomohlo. Stale som mala problemy s podkoznymi bolavymi pupakmi, trvalo mi sto rokov kym som ich zatierala alebo cakala kym vyblednu flaky. Takze moke rady co mi pomohlo su: pit vela vody, brat vitaminy: zinok, b-komplex a vitamin C. Kazdy vecer sa poriadne odlicit az kym je tampon cisty, potom si tvar osetrit roztokom RSB (kupite v lekarni na predpis, ale ked moc prosim daju mi ho bez) a potom si na noc tvar potieram hrubsou vrstvou kremu Sudocrem, to mam celu noc, rano zotriem pretriem zase vodickou...a takto sa mi tvar postupne krasne a rychlo zahojila. Make up inak nepouzivam, iba si trosku flakov zatriem aknecolorom a abtibakterialnym pudrom. To je vsetko co mi naozaj pomaha...a posledna najdolezitejsia vec je vyhybat sa cukru, mne sposobuje tie podkozne vyrazky.

Zbytocnooost

Lala10 v živote mi nepomahali žiadne kremiky ani nič. Jednoducho som si vyrážku vytlačila a potrela tou prírodnou zelenou alpou. Vždy pred tým ako som šla spať. A na druhý deň to bolo lepšie a ten ďalší tam tá vyrážka už nebola. O niekoľko dní sa znova objavili na iných miestach a vždy vytlačím poalpujem a zmizne. Neviem či sa to má no aspoň to skús a napíš či to zabralo.

Lala10

Ahojte/Dobrý Deň, mám 12 rokov a mám stále a stále pupaky(akné) na tvári vždy keď sa zobudím...Potrebujem pomoc aby som už nemala pupaky(akné)... (mala som frajera a kvôli vyrážkam už somnou nie je:( tak prosim ) Pomáha mi jedna čierna maska ktorú si dávam ale nie moc iba trošku a tá maska keď sa zasuší tak si umyjem tvar a mám ju preč ale vyrážky tam stále sú :(... Prosim pomôžte mi aby som mala už konečne krásnu tvar....

lombardo1981

Na akné je celkom dobrý hroznový olej. Ak sa používa ako nočné sérum, nemusí sa riediť. Ak aj cez deň, odporúča sa do neho pridať iný olej, nakoľko rýchlejšie oxiduje a počas slnečných dní môže spôsobiť u citlivejšej pokožky jej začervenanie. Dobrý je moringový olej, ktorý ho trochu stabilizuje. Napríklad v pomere 10 dielov hroznového oleja a 1 diel moringového. Je lepšie ten pomer vyskúšať. No treba dávať bacha, pretože hroznový olej je polosuchy až suchý (skôr suchý) a pokožku vysušuje (aj po aplikácii na vlhkú pokožku). Samozrejme sa aplikuje na vlhkú pokožku.

Za tvorbou akné môže byť aj nepomer medzi kyselinou olejovou a kyselinou linolovou. U ľudí, ktorým sa tvorí akné majú málo tej druhej (kyseliny linolovej). Takže niektoré oleje sú vhodné, iné nie. A práve hroznový olej obsahuje málo kyseliny olejovej a veľa kyseliny linolovej. Vybrať sa dá medzi vhodnými a čiastočne vhodnými.

Vhodné oleje pri akné: hroznový, pupalkový, konopný, slnečnicový, olej z pšeničných klíčkov, šípkový, sójový

Nevhodné oleje pri akné: olivový, moringový (bez riedenia), mandľový, makadamiový, avokádový, bambucké maslo, olej z lieskových orieškov, marhuľový

Čiastočne vhodné oleje pri akné: jojobový, olej z ľanových semiačok, arganový, tamanový

celebrita facebooková

Za pokus by stálo vyskúšať nejaký detox.
:):):) piť veľa vody
:):):) bylinkové čaje ako žihľavový, ktorý prečisťuje krv
:):):) chodiť na prechádzky do lesa, do parku a medzi stromy, aby sa vám okysličil mozog
:):):) športovať, NAJ! je beh v prírode
:):):) kúpať sa so soľou
:):):) chodiť do sauny
:):):) vyhýbať sa potravinám, ktoré vám spôsobujú intoleranciu (plynatosť, hnačka po jedle, bolesť hlavy s vracaním, bolesť brucha...), U mňa je to napríklad pšenica, mlieko a sorbit. A verím tomu, že nie len u mňa.
:):):) vypudiť zo seba parazity (napríklad zožrať papáyu aj so zrnkami)
:):):) vyhýbať sa alergénom, pokiaľ máte alergie, napríklad plesniam a roztočom, povedzme často vetrať a meniť posteľné: mamina sa poteší, že ste prezliekli postele a vyprali :)
:):):) užívať doplnky podporujúce detox: chlorella, spirulina, vláknina...

Ajuš331

Ahojte,mám 13 rokov a mam celú tvár pokritú pupákmi a už neviem ako sa mám toho zbaviť skušala som vseliake mastičky kremi vodičky mydla a čokolvek a stále nič ...

Prosím vás

Pomôže mi niekdo ja mam 13 rokov a mam tolko pupakov a dier že neviem čo s tým budem vdačná za každú pomoc.