Chronická enteritída

petrana_g

chcem sa spýtať či je normálne že pocitujem na jednej strane burcha nezavisle od toho či jem bolesti /pichlave,rezave,tupe/ vždy iné. Týka sa to skutočne tejto diagnózy - chronická enteritída, alebo mám pátrať ďalej po príčine bolestí?

radca

Toto ochorenie moze vzniknut zo stresu. Musis sa hlavne vyhybat stresu, velkej namahe a jedlam, ktore ti sposobuju alergiu. Liecba je dlhodoba.

RNG

enteritida je zapal tenkeho creva. Chronicka moze byt sposobena Crohnovou chorobou, giardiami(parazity,vodna infekcia, prvoky) tuberkolozou a samozrejme coeliackou chorobou a inymi zamoreniami criev.
Ja by som to adresoval ako vsetky gastointestinalne choroby najprv vycistenim ctriev(vlakniny ako psylium alebo pektiny, pripadne collostrum, antimikrobialne prostriedky ako GSE, lapacho graviola, probiotika no a samozrejme kyseliny a enzymi, lebo zapaly su casto sposobene roznym zamorenim a toxinmi vyrvorenymi pri nedostatku kyselin v zaludku, kde zacnu kvasne a hnilobne procesy, lebo mikroorganizmy neboli vyhubene dostatocnou koncentraciou kyselin.
Docasne by som bral aj rozne protizapalove na zmiernenie symptomov, co moze urychlit hojenie. Curcumin, a dumbier, Bromelain, boswelicku kyselinu a hodne aloe vera, lebo je hojive aj na zaludok aj na creva.
Zriedka mozu byt zapaly sposobene aj viralnou nakazou, vtedy by som si tiez zvysil viralnu imunitu, prostriedky na to som spominal v roznych viralnych temach(herpes, opar, hpv, mononukleoza atd.)Rozhodne kazdemu odporucam minimum selen, zinok a probiotika a tym co maju podozrenie na viralne aj silnejsie prostriedky ako napr collostrum extrakt z olivovych listov, astragalus, lapacho a najsilnejsie co poznam chaparal=larrea tridentata.