Pol rocny kasel

Hlienka

Prosím o radu Mudr Smiskovú.Už 13 rokov vyhašliavam strašne veľa hlienov bolia ma priedušky som z toho unavená stále chorá nemôžem ísť von keď je vietor, liečím sa na plúcnom, mám alergologické vyšetrenie zistili mi Candidu aj streptokoka brala som antibiotiká, ale hlieny sa stále tvoria. Absolvovala som aj cvičenie Butejkovou metodou, apokuntúru , liečenie na infektológii,niekoľko krát nič mi nepomáha.Od únavy musím spať, potom denne aj 3 hod vykašliavam a tak to ide dokola.Výsledky sú vždy v norme.Mlične výrobky nejem, že sú hlienotvorne. Ďakujem

karla27

Ahoj...

na suchy drazdivy kasel odporucam pit majorankovy caj
1 cajova lyzicka majoranky (normalne drvene korenie z obchodu) zaliat 3dc vody ako caj a pit 3x denne pocas jedneho tyzdna...
ak neprejde, po tyzdni pauzi zopakovat...
mam to vyskusane - je to recept starych materi...
mna drhol kasel asi rok, tiez som pobehala vseliake mozne vysetrenia...kym mi mama nenaordinovala toto... a uz mam niekolko rokov pokoj...!! ;-)

Maruška

Tiež mám problém s kašľom už 3 mesiace. Absolvovala som krvné testy, rôzne vyšetrenia - všetko OK, len ten kašeľ neprestáva. Objavuje sa vždy po jedle a hlavne , ak je to jedlo suché /strúhanka, chlieb, keksy, ale aj bežné jedlá/. Užívam rôzne kvapky, sirupy, čaje , homeopatika ...nič. Kam sa mám obrátiť a na koho?

tina

Viem z vlastnej skúsenosti, ze kasel tak lahko neprechadza. Tiez som bola chora a potom trvalo skoro rok, kym som prestala kaslat. Pred dvoma tyzdnami som zacala opat kaslat, poslali ma na vysetrenie k plucnej, na alergologiu, tak som zvedava na vysledky... dam vediet.
Pekny den prajem

didina

Tak ako už odporúčil Permoník,môžem aj ja odporúčiť Soľnú jaskyňu.Nezaleží kde pojdete, len si ju nájdite v svojom meste a navšívte.Stojí to za to

tigi

Syma, keď bol môj syn malý, mali sme s ním rovnaké starosti, teda často mával laryngitídy. Naozaj z toho vyrástol, ale môžem ti odporučiť perfektné homeopatiká. Zaberali neuveriteľne rýchlo a účinne.Jeden z liekov je Spongia, ten je vyslovene na "hrtanový" kašeľ a opuchnutú sliznicu hrtana a druhý je všeobecne na kašeľ, ktorý som s tým kombinovala-píše sa to nejako Tartephedryl (čítaj tartefedryl)-je dostať bežne v lekárni, ten používame doteraz na kašeľ.Spongia je jednozložkové homeopatikum a vyrába sa v rôznych riedeniach, len si už nepamätám, aké číslo sme používali my (bolo to dávno).Dobrý homeopat by ti mohol poradiť, u nás v Devínskej Novej Vsi dokonca vedia poradiť aj v lekárni. Ide o to, že si treba pýtať Spongiu na akútny stav. Užívanie homeopatík má isté pravidlá,ak máš záujem napíš na juhoska@zoznam.sk. Naozaj nám to nesmierne pomohlo a dokonca aj iným mamičkám, ktorým som to poradila.

permoník

s takýmito a podobnými problémami chodia k nám do Kam solnej jaskyne.Zatiaľ môžem povedať,každému pomohla,je to poškodená sliznica dýchacích ciest.Nielenže sa vyhojí ale aj prečistí horné,dolné dých.org.pľúca a je to prírodné.

vivina

Kedze sa teraz nachadzam v Anglicku,prosim aby ste mi poradili co si mam teda dat vysetrit,(ten kasel uz trva od septembra 2005)je to kasel ktory pride ako keby zachvat(je dusivy,palivy,ako keby som musela na silu kaslat,uplne sa pri tom unavim,a som rozpalena)co mam poziadat lekara?o ake vystrenie?ist k alergologovi?Prosim poradte!!!

kony

nepohybovala si sa náhodou vo fajčiarskom prostredí, ja som tiež kašľala pol roka z dymu z cigariet a vyliečil ma alergolog inhalátorom

ld

Caj na kasel , i chronicky :
Mateřídouška (nať) 5 dílů
Podběl (list a květ)5 dílů
Plicník (list, květ)4 díly
Proskurník (kořen a list)3 díly
Bez (květ) 3 díly
Divizna (květ) 3 díly
Lípa (květ) 2 díly
Komonice (nať) 2 díly