Partneri
ZDRAVIE.sk Šport7.sk Rodinka.sk Klik-Klinik - online doktori
Internet.sk
Internet.sk ĽudiaĽuďom.sk Fony.sk ephoto.sk Dnes24.sk

Stale vysoky cukor

Príspevok v téme: Stale vysoky cukor
ofdoom78

Moja mama ma nasledovny problem - ma cukrovku, picha si inzulin, podla jej slov dodrziava dietu a predpisane casy a mnozstva jedla, atd... a stale ma casto vysoky cukor ( napr. 18 ) alebo jej velmi kolise. Riesi to s jej diabetologom, ale stale nie velmi uspesne. Neviete nam poradit, co moze byt pricinou takejto reakcie?
Dakujem.

RNG

Mlieko nepoznali, okrem materskeho.
A kokosovy olej, panensky, ani palmovy netuhne pri teplote ludskeho tela, tj nemoze vytvorit tvrde hrube a permanentne nanosy na cievach.

- mira

Keď to zosumarizujeme, jedli len zlomok našej dávky mäsa, určite len zlomok našej dávky mlieka a mliečnych výrobkov. to znamená len zlomok dávky nasýtených tukov. A palmového tuku tiež isto nemali 90 kg ročne, pretože ho získavali prevažne primitívnymi prostriedkami. A boli zdraví, podľa tvojho tvrdenia. Takže rastliny a ryby, ktoré tvorili u nich prevažnú zložku potravy im neublížili.

RNG

Definitivne to nebolo 90 kg bravcoveho, to si mozes byt ista,len maly zlomok z toho, ale su narody s vysokou porazkovostou aj uplne bez bravcoveho a hovadzieho masa, vid vegetarianov v Indii a cukrovkami.

Nuz a ti ostrovania aj napriek cukru a prirodnym tukom ich nemali

Takze treba hladat iny faktor, nez sa bezne lekarmi uvadza, tj spotreba zivocisnych produktov a a nasytenych tukov, pripadne privela rafinovanych cukrov, co niektori tiez pripustaju novsie.
Lebo nie je tomu vela rokov, co sa zhodovali na nazoroch, ze cukry su nevyhnutne v potrave a sacharidy celkove maju tvorit drvivu vacsinu stravy.

Nuz ja som za podstatne menej masa ako 90 kg na osobu, ale rozhodne ich nevylucujem, lebo su cennym prispevkom do pestrosti vyzivy.
A som skor, samozrejme s mierou, za divoke morske ryby a volne paseny dobytok, nez zamorene maso intenzivne chovaneho dobytka a dnes aj ryb..

- mira

Bolo by zaujímavé vidieť štatistiku, koľko tí domorodci zjedli ročne mäsa, či sa aspoň priblížili k tým 90 kg ročne. A koľko percent z toho bolo mäso rybacie a koľko z hovädzieho dobytka a prasiat. Predpokladám, že veľkovýkrmne tam nemali. A že pohyb im tiež nechýbal, predpokladám, že za počítačmi nevysedávali.
A aká bola spotreba palmového tuku pri jeho ručnej výrobe.

RNG

Nuz ale statistiky neuvadzaju taku malickost, ze kde je vyssia spotreba masa, tam je aj vyssia spotreba roznych priemyselne pripravovanych potravin. Na ostrovoch , Tichomorskych, kde este nebola donedavna pravidelna zastavka losi a ludia zili z miestnych zdrojov, bez zasahu cicilizacie(treda okrem misionarov, casto aj lekarov povolanim) napriek tomu, ze su obyvatelia pomerne dost vykrmeni a jedia hodne kokosoveho oleja, palmovych olejov, taro, zeleniny, musle ryba a bravcove maso a hydinu, nepoznali prakticky vobec porazky infarkty a cukrovky, dokonca na to menali v svojom jazyku ani nazov.
A pritom poznali aj palmovy cukor, alkoholicke napoje z neho vyrobene, tj nejedli celkom "zdravu" stravu a boli poriadne "telnati", co sa vseobecne dnes povazuje lekarmi za "nezdrave".
Samozrejme ked tam zacali pravidelne pristavat lode z prenikli tam "civilizovane" potraviny, tak sa smahom preniesli aj do situacie z porazkami a cukrovkami tak isto castymi, ako v inych krajinach.

guglkom

lenze statistiky nepustia,ci su uz nazory take alebo onake :) no a statistiky (grafi) jasne hovoria,ze cim je v tom ktorom state na svete vyssia spotreba zivocisnych potravin,tym je priamoumerne v tomto state vysia umrtnost na srdcovocievne a kardiovaskularne ochorenia:
www.pictureup.cz

www.pictureup.cz

www.pictureup.cz

RNG

Mira, nedavaj sa za centrum vesmiru ani vedomosti. Co je skodlive a co nie je estwe dost nejasne a za to, ze ty neznasas maso neznamena, ze kazdy ho neznasa.
A ludiam pouzivaju znicene oleje, aj ked sa snazia pouzivat najviac maslo a mast, lebo si neuvedomuju, v com vselicom su a tak isto ich skodlivost.
Ale myslim ze s tejto temy vypochodujem, lebo tvoja na silu argumentacia mi uz zacina liezt na nervy a spotrebuvam na to privela svojho vzacneho casu a je tu ovela viac tem, kde ludia potrebuju pocut nazory aj inych lekarov, nez co maju k dispozicii. Takze prajem ti vela stastia s tvojou zvolenou restrikcnou dietou.

A aj nadalej budem propagovat podstatne vyssiu rozmanitost vyzivy a doplnanie toho, co lekari zistili, ze mame v tele primalo na optimalnu cinnost, lebo sa to v dostatocnych mnozstvach v ziadnej dostupnej potravine nenachadza.

- mira

Milý RNG, asi si nečítal, čo som písala, že u nás mnoho domácností nepoužíva komerčné oleje a margaríny ale BRAVČOVÚ MASŤ a MASLO. Používajú ju preto, že vedia, že oleje a margaríny sú chemicky upravené a škodlivé. A myslia si, že bravčová masť je zdravá. Nie som taká hlúpa, aby som nevedela o škodlivosti chemicky získaných olejov, opakovala som to niekoľkokrát, ale ty si to nepochopil.
Vidím, že ti nejde o zdravie. Keby to tak bolo, pochopil by si to nielen z teploty topenia, ale i z mnohých iných údajov. I z toho, že NEPROPAGUJEM PREBYTKY ŠKROBOVIN ani žiadne iné prebytky. Nie som obézna ako ty a nič sa mi neukladá, ani to nedoporučujem. Doporučujem len také množstvo jedla, ktoré sa momentálne využije.

Viem, čo je strava plná živočíšnych produktov. Jedla som ju v prvej polovici svojho života a znášala kruté bolesti. Dnes si vážim zdravie, ktoré som dosiahla vlastným úsilím a nikdy sa nevrátim k živočíšnym tukom, jednoduchému cukru a ostatným škodlivým zložkám, ktoré doporučuješ ty.

RNG

Mira, neviem , co citas v mnohych prispevkoch, a ci vobec vnimas, ze ja nie som , ani som nikdy nebol zastanca privela masa, ale ani privela skrobovin a cukrov. A prave ty naopak si zastanca privela skrobovin. Skroby sa v tele menia na cukry, tj so svojimi "psenami" a inymi obilovinami v pri[pade, ze to v ten den telo nespali dokonale, ulozi to vo forme zivocisnych tukov v tele.
Nechapem, ako to nemozes konecne pochopit!!!
A aj ludia, co sa stravuju doma predsa len pouzivaju na varenie komercne oleje, tj pokial nie su panenske, tak su znicene vytazovanim, rafinaciou a chemickym spravovanim. Mala by si si konecne nieco nastudovat okolo toho, ako sa oleje vytazuju a spracuju aby si konecne pochopila, preco sa cievy oxidovanymi olejami a ich polymermi zapchavaju. A to aj u ludi na domacej strave.
Znicene oleje , margariny a rastlinne "masla" sa zjavili na trhu od roku 1920 a vsetky spravy o ich oxidacii a polymerizacii sa dnes potlacaju a vymazavaju z internetu. Tak isto je velmi tazko najst technologiu komercneho vytazovania rastlinnych jedlych olejov. Na to treba siahnut na starsie knihy, napr v mojej encyklopedii z roku 1968 su rozne postupy dosial pouzivane pekne popisane. Tak isto data okolo poraziek a infarktov z minulosti sa dokladne vymazavaju z internetu, aby sme sa nedajboze nedozvedeli, ze je za tym chemia, ktora dnes zasahuje do vsetkeho, a co sa tyka olejov, jedine kupovanim nefalsovanych panenskych sa tomu da ubranit.
Kedze pochybujem, ze poznas cudzie jazyky, nikdy si nereagovala na uvedene litetratury, dam ti sem aspon jednu z internetu na oleje, kde ale musis citat medzi riadkami, lebo je napisana ludmi z olejarskeho priemyslu, ktori dosial brania svoje skodlive technologie ako zdravotne nezavadne
www.viscojis.cz

Textová Inzercia

Stop suchej a olupujúcej sa pokožke!

Vyskúšajte novú kozmetickú masť Psoricol s výťažkami z rastliny Yucca Shidigera.

Zaujalo Ťa niečo? Zostaňme v kontakte!

Registruj sa na fóre a dostávaj emaily o nových príspevkoch v témach, ktoré Ťa zaujímajú.

Chcem sa registrovať

Prihlás sa k odberu noviniek a zaujímavých článkov

Stale vysoky cukor - Fórum - ZDRAVIE.sk