Zacali by ste si vztah so schizofrenikom?

Príspevok v téme: Zacali by ste si vztah so schizofrenikom?
danka456

Spoznala som jedného muza, kt. mi je velmi simpatický a velmi ma pritahuje, ale neviem ako sa mám pozerat na to, že je schizofrenik. berie nejaké tabl. na spanie. Jeho postoj ku mne je dost zvlástny, v podstate neviem na com som. raz sme spolu ako keby sme boli pár a na druhej strane to tak nie je, neviem ci to u neho neni prejav schiz, alebo je to v niecom inom. poznám ho mesiac. prvý týzden sme strávili spolu, druhý týzden mal nejaké psich. problémy, tak sme spolu len volali. tretí týzden chodil za mnou ako kam. do práce a kazdý den mi volal aj 4 krat. a víkend sme strávili spolu aj u neho som prespala a prejavoval ku mne náklonnost, nemyslím tym sex. tento týzden sme spolu volali raz a to mi povedal, ze je workoholik a ze zavolá ked bude mat toho menej, ako naozaj ma vycerpávajúcu prácu, ale cas by si nasiel urc.a neviem ako to mám celé brat poraddte prosím???

belize

ak môžem poradiť, tak ak chceš normálny zdravý vzťah s mužom so všetkým čo k vzťahu patrí, tak tento by si nemala začínať. Schizofrénia je ťažká diagnoza, berú sa silné lieky, doživotne.

mikuláš

Schizofrénia je duševné ochorenie ktorá sa nedá úplne vyliečiť ale iba zmiernovať stavy..celz zivot bude uz chory a na tabletkách..

miska1917

Ja mam bratranca schyzofrenika,a je to tazke pre nas ked pride len na navstevu a neviem si predsstavit mat zniekym takym vztah.Ked zijes s takymi v jednej domacnosti aby si sa bal o svoj zivot,lebo nevies kedy mu ten hlas povie ze ta ma zabit a podobne.Mozno si myslite ze je to blud,ale nie.Bratranec maa obdobie dobre ked je fakt v pohode,ako zdravy a potom pride obdobie ze vidi satanov chce ich zabit,nejaky hlas mu hovori ze musi zabit svojho brata ze nesmie zit a ono je to tazke.
Taak asi nie,ale kazdeho je to osobna vec ci sa zniekym takym da dokopy.

ta3

az teraz som si vsimla, ze tema je viac ako dva roky stara a urcite uz nie aktualna, bolo by zaujimave, keby sa nam Danka ozvala a povedala ako sa veci vyvinuli, no ja uprimne dufam, ze si to rozmyslela a vratila sa z kratsej cesty

ta3

Danka
riskujes velmi vela, ja by som to nerobila, keby mal akukolvek vaznu chorobu inu ako psychicku, bolo by to tazke, ale mozno hodne obetovania, ale ked sa jedna o schizofreniu, je to prilis velky hazard, Danka, je predsa tolko zdravych mladych muzov, s jednym z nich mozes viest plnohodnotny zivot, mat deti a byt stastna, tak preco sa chces viazat s takto tazkochorym clovekom?

sdddd

Radśej sa vráť z kratśej cesty. Nedoporućej Ti źiť s takýmto ćlovekom.je to tvrdé,ale nebudeś mať na to.

tpch

Eva, ty si riadne sibnuta..vraj privtelenie dusi, hehehe.. a casopisy Jasnovidka a este cosi :-D
Toto je jednoznacne najzabavnejsi prispevok za poslednu dobu!!!

Eva531

Ci by som si zacala s clovekom "na papieri oznacenym za schizofrenika"? Takze ak by mi na nom velmi zalezalo a naozaj by som ho velmi lubila, tak v prvom rade by som ho dotiahla za nejakou fakt dobrou vesticou alebo za exorcistom, lebo jedine exorcisti, pripadne aj niektore velmi dobre vestice dokazu posudit, ci sa naozaj jedna o schizofreniu, alebo je to nieco ine, napriklad privtelene duse, cierna magia a podobne. Ak by to bolo nieco taketo a nie skutocna schiza, tak exorcista by z toho cloveka toto posadnutie, ci ciernu magiu odstranil a poradil by mu, nech vo vlastnom zaume prestane brat lieky na schizu, ci na depku, ci na cokolvek ine, co sa zdanlivo javi byt chorobou psychickeho charakteru. To vsetko su velmi silne psychofarmaka, ktore sposobuju narast hmotnosti, unavu a co ja viem, co este. Stacilo mi, ked som sa musela pozerat na kamosku, ktorej bola diagnostikovana depka, co s nou tie lieky spravili. Az ked by exorcista potvrdil, ze sa naozaj jedna o schizu, tak az potom by som urobila definitivne rozhodnutie, ze so skutocnym schizofrenikom spolocnu buducnost planovat nebudem. Podla mojho nazoru totiz väcsina ludi, ktorym bolo nieco take ako schiza diagnostikovane, v skutocnosti vobec ziadnu schizu nemaju a potrebovali by exorcistu a nie psychiatra. Tolko moj nazor na vec. Precitajte si casopisy Jasnovidka a Magicka vestiaren a dozviete sa viac. Najdete tam aj kontakt na ludi, ktori sa zaoberaju odstranovanim kliatby, posadnutia, ciernej magie...

pelikan

Ak môžem poradiť zo svojej skúsenosti, tak život s takto chorým človekom je komplikovaný, poväčšine neznesiteľný. Ak máš nádej, že by si mohla prežiť aspoň ľudsky trochu normálny život, tak vopred na to môžeš zabudnúť. Prečo tak píšem?
Dopredu nikto nevie povedať, koľko atakov ochorenia takýto človek bude mať.Komunikácia s nim je obtiažna, takmer stále všetko neguje, nikomu neverí, neuveriteľne vulgárny vo vyjadrovaní, zúrivý, agresívny, neustále ohrozujúci a vyrušujúci svoje okolie, neschopný prijímať city, ale aj opätovať city. Veľmi lakomý, na druhej strane požaduje starostlivosť a výživu od svojho okolia.
Lenivý v domácnosti nepomôže ani s minimálne náročnými prácami. Čo upraceš, to je schopný okamžite rozhádzať. Nedodržiava hygienu. A všetko toto je najhoršie, ak neberie lieky a nedodržiava liečebný režim, čo býva veľmi často.