Hnisava angina

Príspevok v téme: Hnisava angina
ajinaa

moja dvojročná dcéra ma hnisavú angínu.už štvrtý deň ma teploty 39. mame za sebou druhú nevyspatú noc. Budí sa každé 15 min. trošku sa napije a tak to pokračuje. Zrejme ju bolí hrdielko. Neviem si rady s teplotou, robím jej zábaly (čo nechce, spiera sa)trošku to pomôže ale potom teplota znovu stúpne. doktorka nam naordinovala duracef. Len ma mrzí ta teplota - dávam jej sirup Nurofen (ten pomáha ale keď prestane učinkovať, tak teplota znovu stúpne). A od včera odmieta jesť. tekutiny ma dostatok (čaj ,džús). Niečo som si prečítala na nete, že teploty zvyknú byť 3-5 dní. Poradte mi čo robiť s tou teplotou alebo čo robím zle. píšte prosím.

Zuzkaa2

ja davam olejovy zabal na krk a Islu na cucanie. od teploty Nurofen a ten zaberie aj od bolesti a tiez zmierni opuh v hrdielku.

Katherine Jo

Ja mám 16 a už 5 dní nonstop beriem penicilín. Absolutne nepomáha. Našťastie mama je farmaceutka tak my doniesla schopnejšie lieky. Na zníženie teploty beriem Brufen ale to taktiež-učinkuje 3 hodiny a potom mam zase teplotu, a na zápaly v ústach čo je naozaj neznesiteľná bolesť beriem B-Comlex, chutí ako cukrík a myslím že by malej pomohol aspon aby ju nebolel hrtan pretože to je jediné čo mi zatial pomohlo :)

aandra

Ajinaa,
určite súhlasím s Damianom, vitamín C. Na zrazenie teploty zábaly. Neviem, či ti malá aj kašle, ak áno, skús Hedelix,buď ako sirup alebo kvapky. veľa tekutín- slaď medom.

Jano23456

Ja ako tka citma enviem co mi je.

Doktor mi povedal ze mam zacinajucu hnisavu anginu ze vidno nejake hnisove capy a podobne.Lenze ked sa tak na to divam nie som si isty.Mam zvecsene uzliny na krku vzadu malo bolestive az enbolestive a pod sankou bolestive,dalej vypluvam pomaly az zlte sliny a strasna bolest pri rpehltani na lavej mandli,bolia ma svaly,castejsie spim som unaveny,boli ma hlava ale to povecsine ked som na PC. Dalej picha ma v uchu lavom co si myslim ze sposobuje tak trosku zvecsene mandla. Doktor mi nasadil Penicilin a povedal ze do dvoch dni by to malo ustupi lenze sa nejako nic nedeje len trosku sa mi zda ze je mi lepsie na tom hrdle. Teploty nemam a ked hej tka len meirne tak do 37 - 37,2. A potimm sa halvne v noci. Myslite ze to teda je angina alebo moze ist o mononukleozu

draci_zub

palusko: Nie som jasnovidec, trebalo by vyšetrenie, ale skús dať synčekovi vitamín C či pomôže. Vitamínom C nič nepokazíš a obvykle pomôže. Po pôrode sa dieťaťu dáva 50 mg denne. Dáva sa zvyšuje s vekom a váhou. Deti do 10 rokov môžu dostať 1 gram na každý rok veku. Vitamín C kúp čistý v DM drogérii spolu so sódou bikarbónou na zneutralizovanie. Rozpustíš vo vode, zašumí a môže to vypiť.

mata

Teplota je veľmi individuálna. Napríklad malý mal niekedy aj 39 stupňov a neznižovala som mu ju. Ale len preto, lebo nestúpala, alebo len o 0,1 stupňa za pól hodinu a malý bol čulý. Ako náhle som videla, že mu ružovie očné belmo a začína mať horúčkovité oči a vyčerpáva ho to už aj som teplotu znižovala. Je to veľmi individuálne a každý si to musí odpozorovať na vlastných deťoch.

mata

Ešte som zabudla napísať, čo s teplotou. My to riešime tak, že každé 4 hodiny dáme Nurofen a každé druhé 4 hodiny čipku Paralen. Keď malému vyletí teplota moc prudko, tak niekedy robíme po liekoch hneď aj zábal. Ono by sa to robiť nemalo. Dám mu tri zábaly po 7 minúť v 25 stupňovej vode (na mokrý uterák mu dáme vždy niečo suché, ale priedušné, nie igelit!!!), to aby mu nestúpala teplota, kým začne čipka alebo Nurofen zaberať.