Korunka na zube

Príspevok v téme: Korunka na zube
anjelik

Ahojte mala by som na Vás takú otázočku, ako sa robí korunka na zub, bo dnes som bola u zubárky a ona že bud si mám rozmyslieť či chcem korunku to je lepšie, lebo mám trištvrte zuba blombu alebo ak sa mi zlomí tak ho nebudem mať, čo si myslíte čo je lepšie? a vlastne aký je v tom rozdiel

sensilab

Ahojte :) mala som uraz spadla som s bycikla a dve predne zuby sa mi odlomili. Strasne sa bojim co vsetko mi zubar bude robit mam ist na cistenie kanalikov nikdy som na takom niecom nebola boli to??

kix

chcem sa opytat co ta korunka vlastne je ... teda predne dva zuby sa mi zlomili ..a prave ta korunka mi ostala ?? dakujem :)

vladvlad

pred 5-timi rokmi som si nechal spravit korunku na zub vsetko drzalo v poriadku, vsetko drzi aj teraz ale zacal ma boliet pritom mi zubny lekar povedal ze mi vybral vsetky nervi ze to je uz mrtvy zub.koli comu sa ten zub prebral...????

monro

Ja som mala tiez problem s 4kou vlavo hore. Skoro cely zub bol plomba, ta mi vypadla a ja som to neriesila az sa mi zlomil aj zvysok zuba. Ten mi musel moj zubar vytrhnut a orusil mi 5tku a 6tku a tak nasadil mostik. Keby som bola prisla skor, dal by mi len korunku na tu 4ku.

petka333

ja mam tiez problem so zubom - sestka. mala som v nom hlboky kaz tak som casto chodila k zubarovi lebo mi liečil koren a stale mi tam daval a vytahoval vlozky az sa mi nakoniec ten zub zlomil ale len polovica a zaplatila som dost za vyliečenie korena.

zubar povedal ze to zlomene vobec nevadi ze to sa da kludne dorobit a povedal mi aj cenu čo to bude stat, no len sa mi oči prevratili.

Tak sa chcem spytat, čo sa stane ked si ten zub nedam dorobit? teda poviem zubarovi nech mi to len zaplombuje a necha to tak ako to mam. da sa to tak?

sade8

Vie mi niekto poradit ohladom korunky na zub
Zubarka mi robila zub lebo sa mi zlomi, davala mi tam srobik a teraz sa mam rozhodnut ci chcem korunku, vravela ze by to bolo lepsie ale mam sa rozhodnut.
mate niekto s tym skusenosti - tiez vam mal zubar robit korunku, ako ste sa rozhodli, alebo ste sa rozhodli korunku nedavat? vydrzalo vam to aj bez nej?
dakujem za vase reakcie

andrej29

Moment, je dobré si uvedomiť, že zub sa sám od seba nekazí, kazia ho baktérie, ktoré na jeho povrchu rozkladajú zbytky jedla.
Ak sa teda korunka nasadí správne, nič sa pod ňu nedostane.
Spevňuje zub a chráni ten náš poškodený pred rozpadom.
Áno, najskôr ho obrúsia, čo môže byť u živého zubu veľmi nepríjemné a potom nasadia korunku.