chlamydie

Príspevok v téme: chlamydie
nikki

Ahojte,
chcela by som sa niekoho opytat ci ma skusenosti s chlamydiami.Pred dvoma tyzdnami sa u mna zacalo prejavovat nieco co vyzeralo ako hnisava angina, mala som napuchnute zahnisavene mandle a svrbelo ma v krku a usiach. Doktor mi nasadil velmi silne antibiotika a po tyzdni som zacala mat problemy aj s mocenim.Urolog mi nasadil ine antibiotikum, ktore zabralo a teraz uz problem nemam.potom ako som sa zbavila obidvoch problemov, som dostala vaginalnu mykozu.Svrbenie a silny vytok.Aj to uz pomaly prechadza ale na zaklade tej zvlastnej navaznosti ma napadlo, ci to nemoze byt chlamydiove ochorenie.Moja obvodna lekarka tvrdi,ze je to mozne.Mohla som sa nakzit pohlavne alebo kvapockami, kedze sa to zacalo nosom a krkom.Ak mate s tymto niekto skusenosti, tak mi prosim cim skor odpiste. Dakujem

dagmar

zalezi od toho do akej miery je dany lekar precizny - stava sa bezne, ze moč putuje na kultivaciu a to len na selektovane vysetrenia (kazdy mikrob ma svoje specifika a v mikrobiol. laboratoriu sa kultivuje na inych kultivacnych pôdach, vyzaduje si ine podmienky a niektore mikroby su obzvlast narocne), teda ak sa robilo kultivacne vysetrenie na zistenie pritomnosti chlamidii, neznamena to, ze automaticky sa vysetri aj ostatok potrebnych testov. Casto sa tiez stava, ze urolog (pripadne gynekolog) prikaze priniest moč (ranny, stredny prud), ktory putuje na kultivaciu, pridu negat. vysledky a pacient ani sam nevie, ake konkretne vysetrenia boli robene. Znie to chaoticky, ale je to holy fakt. Este nemalu rolu zohrava otazka, ci bol vysetreniu podrobeny aj partner (ak mas).

nikki

no to sice neviem, ale doktor mal podozrenie na viacero bakterii, kvoli tomu daval robit tu kultivaciu, aby zistil, co to vlastne je.celkovy vysledok bol negativny.neviem ale na co vsetko sa tie testy robia.dufam ze na vsetko.

dagmar

nikki, kultivacia staci (napisala som to pred tym dost nepresne). Este malickost - robili aj testy na HPV, ureaplazmu, mykoplazmy?

zijzdravo

Podobný problém mi pomohlo odstrániť "Oregano". Je to prípravok stojí 595,-Sk, pôsobí ako prírodné antibiotikum proti plesniam a iným neduhom.Ak chceš môžem Ti ho sprostredkovať:0908 980 414

nikki

Ahoj Dagmar,
dnes som volala na urologiu kvoli kultivacii mocu, ktoru mi robili a vysledok je negativny.Chlamydie to teda podla toho nie su.Treba mi teda este robit aj ten krvny test, alebo to staci?

dagmar

nikki, bolo by velmi rozumne poziadat tvojho gynekologa o vysetrenie na zistenie pritomnosti chlamidii (krvny odber). Uz len pre istotu a pokoj na dusi. Nepoznam okrem vyssie uvedenej chronologie, nijake tvoje ine priznaky, ale to co opisujes, su bohuzial velmi caste peripetie viacerych pacientiek. Angina, na nu nasadene ATB, nasledne zapal t.c. oslebeneho organu - moc. mechur - nasadene znova ATB, a vyhubenie prospesnej a ziaducej mikroflory posvy na seba nenecha dlho cakat.
No ale aby si nebola v neprijemnych pochybnostiach, porozpravaj sa s tvojim gynekologom a poziadaj ho o uvedeny lab. test.

olga

Ahoj Nikki,viem, ze je to bakteria a ze je na nu ucinna Golden Yacca. Je to prasok z listov rastliny Golden Yaccy, uziva s v tobolkach. Olga