Zvysene trombocyty

sana61100

trombocyty-dobry den chcela by som sa spitat maji mi doktorka brala krv prehlidku robila,vysledky ze oki len som mala zvysene trombocyty dve ciarky c to znamena mne povedala ze to nic neje a citam nastranke zeto znamena rakovynu mam strach

Lili1348

Dobry den chcela by som sa spytat mojmu 7mes syncekovy zistili zvyseny pocet trombocitov..no ked brali odber bol chory a bral atb..mize to mat nejaky suvis alebo sa mam bat ze je to nieco vazne?bohuzial hodnotu presne neviem nakolko v stredu mame ist k dr ale velmi sa bojim..byva dost casto chory

llek

Neda sa vylucit, ze pri tom prvom odbere doslo k ciastocnemu zrazeniu, tomu nasvedcuje ten nizsi pocet Tr (vcelku by bolo zujimave vediet, ake boli ostatne hodnoty KO z toho prveho odberu). Ten druhy odber bol uz v poriadku a ukazal ten tvoj zvyseny pocet Tr. Vzdy ked nieco nesedi u daneho pacienta, treba odber zopakovat, aj mala zrazenina (nastava tesne po odbere) skresli vysledky a tie potom nemozno brat do uvahy

RNG

Laboratorne merania su casto chybne. Ked mas hustu krv(dedicne) uz na pohlad, tak si potrebujes krv riedit, napr nattokinazou a pri vysokom obsahu triglyceridov a cholesterolov brat policosanol na upravu.
Inac riskujes.

luluw9

Ja mám 19 rokov a cca dva roky dozadu mi zistili v krvi okolo 1400 trombocytov. Hematologička z TN ma vtedy poslala na kliniku detskej hematológie a onkológie v BA, kde som sledovaná doteraz. Tu mi dva krát brali kostnú dreň z ktorej nezistili nič. Môj stav sa nezmenil. Pri poslednej kontrole keď som videla tú krv pri odbere, pripomínalo mi to skôr niečo ako lekvár, skrátka tá krv bola strašne hustá, ešte aj sestrička bola zdesená keď mi ukazovala tie skúmavky...avšak hodnota trombocytov podľa výsledkov bola 247 čo sa mi hneď vtedy nezdalo, tak som šla ku svojej lekárke v TN, nech mi spraví opätovné vyšetrenie a tu bola hodnota trombocytov 968, tak sa chcem len spýtať či je normálne aby sa to po týždni takto zmenilo, alebo je možné, že mi tie výsledky v BA s niekým zamenili.. Tak ak máte niekto s niečím podobným skúsenosť vopred ďakujem za odpoveď.

RNG

Vyroba krvnychn platniciek moze znacne fluktuovat(menit sa) takze jedno meranie, pokial nie su ine problemy s tym spojene nie je velmi kriticke.
en.wikipedia.org
Niekto to ma aj dedicne alebo sa mu to vyvinie pri urcitych poruchach v kostnej dreni sposobenych roznymi mikrobami, najma plesnami.
Pri zvysenej koagulacii ale si treba krv riedit a odstranovat aj zrazeniny ako aj fibrinove vlakna pokryvajuce steny ciev(stredoeuropsky syndrom prilisnej zrazanlivosti krvi) a to sa da velmi lahko docielit fibrinolytickymi enzymami,, napr nattokinazou, davka 3x2000FU.
Tento fibrinolyticky enzym robi platnicky menej lepkave, takze nevytvaraju v krvnom riecisti zrazeniny,a zaroven sa zlepsi cirkulacia, zaroven tiez rozpusta existujuce zrazeniny a cisti steny ciev od fibrinovych vlaskien, a tiez stimuluje vyrobu telesneho enzymi na tieto funkcie, plazminu.
Ako potravinovy doplnok sa berie ustne a nema ziadne postranne ucinky.

Darma111

Moja sestra trpí týmto ochorením. Pri preventívnej prehliadke mala zvžšené trombocyty až ku 1000. Poslali ju na hematologiu, kde jej zobrali vzorku kostnej drene a potvrdila sa diagnoza. Teraz užíva lieky, každý mesiac chodí na kontroly. Lieky sa môžu užívať aj vo forme injekcií, tie užívala keď bola tehotná a tesne pred otehotním. Preto keď tehotenstvo plánovala prešla z klasických liekov na injekcie, min. 6 mesiacov pred otehotením. Paradoxne, jej vraveli, že bude mať problém otehotnieť, otehotnela ani nevedela kedy, (v tom čase mala hematom na vaječníku, vkuse krvácala), že potratí počas tehotenstva, dieťa riadne donosila bez problémov a že bude mať problém pri pôrode, pôrod prebehol úplne štandartne a dnes má jej dcéra 1 rok.

Najdôležitejsie sú pravidelné kontroly u hematologa. Lieky sú veľmi drahé, preto treba špeciálne povolenia od poisťovne.

xdaikirix

dobry den,moja diagnoza je F10.2 a pri nastupe do nemocnice/na zastavenie tahu/ som mala pocet trombocytov 245,co je v norme...ale po 3 dnoch sa mi zysovali az nad 600. odobrali mi aj kostnu dren,vysledky este nie su...podavam si na prevenciu Fraxirarin 0.4ml denne.inac som zdrava,nemam ziadne zavazne zdrav. problemy. co tomoze sposobovat zvysujuce sa hodnoty trombocytov???? dakujem

RNG

Litalir(hydroxyurea) je antineoplasticky liek, tj protirakovinny
Na co ine ho mozu predpisiovat este, nemam ani sajnu, ale je to bezna prax, zialbohu, ze sa predspisuju lieky aj na ine problemy, nez boli povodne schvalene.Medzi skodlive efekty patri mutagenecita(tj sposobuje rakoviny, ktore ma potlacat...) a poruchy krvi, vcitane trombocytopenie atd.
Proste nie je to ziadna nevinna latka.
www.drugs.com

palocimus

Mam takmer 88 roc. mamu. Pred rokom jej operovali oci. Na lave uz ale nevidi. Zacala ju boliet hlava na temene. Pred 2 mesiacmi mala 1550, teraz 1412. Predpisali jej " LITALIR " 1-0-1 a vysadili Anapyrin. Dufam, ze je to spravne, nakolko s lekarom na cievnom mame velmi zle skusenosti -
" kolko mate rokov, to je krasny vek, uz to lepsie nebude atd. ".