Herpes zoster

Príspevok v téme: Herpes zoster
salamander123

Co robiť? Mama dostala Herpes zoster - vyrusove ochorenie. Prejavilo sa jej to na hlave - čelo, oblasť vlasov. Ma veľké bolesti hlavy. Už od pondelka ma bolesti, no pripisovali sme to chrípke, kedze som ja teraz jednu prekonala. Dnes sme zasli za dermatologom, ten jej predpísal Zovudex a ichtyolo - tekuty puder. No bolesti neprechadzaju. Mam o nu strach, ze by mohla oslepnut, kedze jej už pluzgiere prešli na obočie, alebo sa jej možu poškodiť nervove bunky...? mate s týmto výrusom skúsenosti? žiadam o radu.

RNG

Ina obvykle sa prejavuje na prsiach a ramenach vyrazkami, obzvlast je nebezpecny ked sa prejavi na krku a tvari, lebo tam moze prejst aj na hlavu a poskodzovat nervove zvazky.
Zriedkavejsie su poskodenia mozgu, oci a niekedy u starsich pacientov dokonca poskodenie nervov bolo tak rozsiahle, ze nan zomreli. Preto vyvinuli viacero silnych antiviralnych liekov, zialbohu tieto maju aj dost skodlivych postrannych ucinkov, takze by som odporucal ich pouzivat lev vtedy, ked je to nevyhnutne(aj tak vacsie davky extraktu z olivovych listov, caj z lapacha a najma chaparal su lepsi vyber.

RNG

herpes zoster je bezny virus, ktory nosime skoro vsetci v tele. Prejavi sa az vtedy ked nasa viralna imunita poklesne.
Preto tu trubim, aby l;udia pouzivali asntiviralne prostriedky, lebo kazdy nosime niekolko tychto potvor v tele cely cas a tie len cakaju na oslabenie tela.
Pozri na rozne antiviralne, co som uviedol v roznych temach, Na Shingles(herpes zoster) som s uspechom pouzil vo viacerych peripadoch vacsie davky extraktu z olivovych listov, caj z lapacha ale najma chaparal(larrea tridentata)