bolest zuba pri jeho dotyku

Mirec24

Ahojte, pozerám že kúsok staršia téma, no problém mám rovnaký.6 dní dozadu robený kaz(trojplôšková blomba).Do včera ma ten zub omíňal, citlivý snáď na všetko.Bol som aj u zubárky, že to je normálne, že niekto to môže cítiť pár dní, iný dlhodobejšie.No od včera už je strašne citlivý na dotyk, pri umývaní zubov horor, pri jedení ešte väčší.Skúšal som Ibalgin, Panadol, Valetol a nič nepomáha.Tak neviem či mám ešte čakať, alebo ísť znova zubárke, no toto mi nepríde normálne.

majo84

Mam ten isty problem, no s tym rozdielom ze mi dnes rano zacal boliet znicoho nic ked som sa prebudil a na dotyk to je KO. Hrozne. No ten zub uz poznam dobre asi 3 roky. Lebo mi takto nehorazne zaboli na 1 az 4 dni. Za ti 3 roky to teraz je 3krat.Tbletky a preslo. Zabar to vysetril aj RGD a zistil ze predosla zubarka(na ktoru spominam len v tom najhorsom, lebo co kaz to velka bolest a potom aj tak vytahnutie)mi tak hlboko vyvrtala zub ze plomba sa dotyka nervu a to roby sarapaty. Pravdepodobne ho dam vytiahnut no mam 27 a zubov skoro uz menej nez 3rocne decko. hmm...
Teraz mam zubara ktory posobil zopar rokov v Londine a som snim doteraz nadmieru spokojny zatal je vsetko bez bolesti :)

zuzik

Ak ťa zub bolí na dotyk, teda tak ako opisuješ tak ti odumiera. Ak ti ho plombovala pred mesiacom je možné že si tam mala hlboký kaz.

zubarka09

najlepsie bude ak pojdes k zubarovi, pretoze ak zub boli na poklop s najvacsou pravdepodobnostou tam mas zapal nervu a nerv bude treba vytiahnut a kanalik precistit, cim neskor pojdes tym to bude horsie a mozes aj opuchnut, pokial nechces prist o ten zub tak chod cim skor