svrbenie

nika5

ešte som zabudla, že žiaden alkohol, potraviny obsahujúce plesne a vyhýbaj sa antibiotikám. ak máš problém s imunitou, užívaj niečo s vitamínom c, ak ti robí kyselinu, tak echinaceu v tobolkách alebo v kvapkách (echinacea forte) - tá je aj protiplesňová - lebo huba, pleseň a kvasinka je v podstate to isté.

nika5

to spanie s partnerom ti ani neodporúčam, dokiaľ sa nevyliečiš, lebo by si to neho preniesla, to ti píšem len keby náhodou k tomu došlo....niekto použije gumu ako ochranu pred infekciou, ale ja som na gumu alergická. Gynekológovi povec to, čo ti napísala neva. Trištvrte žien, čo ide ku gynekológovi ide s kvasinkovou infekciou. Doktorovi nepovieš nič nové. Za väčšinu kvasinkových infekcií môže huba (kvasinka) candida albicans, ktorá za normálnych okolností osídľuje ľudský organizmus. Keď sa ale premnoží, spôsobuje zápal (kvasinkovú infekciu). Môže sa premnožiť zníženou imunitou a vecami o ktorých som už písala. Preto ti odporúčam candilac pokiaľ možno alebo candivac - je to vyslovene na to a nie je to liek. Držím ti palce. Potom sa ozvi ako to dopadlo. Môžeš mi odpísať aj na mail moni1504@azet.sk, budem rada.

neva

ešte by som dodala, že naozaj nie je na mieste hambiť sa, báť sa mamine povedať o svojom "trápení", hlavne ked máš len 15 rokov.
Ked mala moja dcéra 14, všimla som si na nohavičkách,ktoré som išla prať, že má výtok, tak som ju oslovila, najskôr sa hambila o tom hovoriť, avšak pochopila, že som tu pre ňu vždy a namusí sa hambiť rozprávať ani o tomto. Teraz má 2O a nemá problém hovoriť na túto tému.

neva

suska - normálne prídeš ku gynekologovi a povieš, že máš výtok a silné svrbenie. Vyšetrí ťa a predpíše lieky. Nika Ti popísala úplne úplne všetko, drž sa jej rady. Ak chceš viac vedieť o tomto ochorení daj si do gooogle KVASINKY, alebo MYKOZA

suska

nika dakujem za radu :) ... ja mam 15 a partner to urcite nebude lebo este sme spolu nespali ... neviem co to je ale hrozne to svrrbi a mam uz strasne dlho vytok ... co mam povedat gynekologovi ? ... ako mu to mam povedat ?

nika5

Suska prečo sa hambíš mame niečo povedať? Mame môžeš povedať všetko, tak by to malo byť. Správna mama vždy stojí pri dieťati a chce mu len to najlepšie, mama je mama, vždy pripravená pomôcť svojmu dieťaťu. Problémy sú nato, aby sa riešili, tak skúste sa s mamami porozprávať, uvidíte. Ja vám ale radím nasledovné: spodné gačky len z bavlny, vložky neparfumované, ak máte partnera, musíte zistiť, či je partner zdravý, pretože partner môže byť prenosca kvasinkovej infekcie, aj keď on nič necíti. (gynekológ môže spraviť testy aj partnerovi)
Liečba: treba si dať predpísať niečo od gynekológa, súčasťou liečby je užívanie probiotík - mne zaberá jedine candilac - tu je ho ťažko zohnať, skúste cez lekáreň na nete alebo v čechách, prípadne candivac je údajne za neho náhrada, treba si spraviť 3 - 5 dňovú pauzu od bielej múky, sladkostí, čiže pečivo a múka len celozrnná a grahamová, ak máš chuť na čokoládu, daj si trocha horkej, banány nie sú vhodné ovocie, nezabudni, že toto všetko treba naraz: od gynekológa, probiotikum, celozrnné potraviny bez sladkého. A vieš prečo škodí biela múka? Kúp si celozrnnú múku a porovnaj, ako sa ľahko celozrnná múka zmýva z taniera pri príprave jedla narozdiel od bielej - to ako sa lepí na tanieri robí i v tvojom tele - je to vhodná pôda pre kvasinky spolu so sladkým. Po 3 - 5 dňovej kúre bez sladkého a bielej múky pokračuj v liečbe od gynekológa ak ti ešte ostali lieky a pokračuj v braní probiotika. kedysi mi stačilo namiesto candilacu šálka acidka bez príchute denne, ale pretože mi robí kyselinu, nemôžem ho brať, tak ak chcete, skúste aj to. Mala som s tým roky problémy, veľa som toho som vyskúšala a zabralo až toto. Aby som nezabudla, ak užívate antikoncepciu, je nevyhnutné to vysadiť, pretože mne začali kvasinky užívaním antikoncepcie, v dôsledku zníženia imunity, na čo vás lekár neupozorní.

gynekol.

povec,ze tam nieco mas,no a on pri vysetreni si to pozrie,je odbornik tak by ti mal pomoct.Ved na to tam pojdes.

gynekol.

nic ine vam neostava,len zajst k lekar.a v lekarni sa da kupit tek.mydlo na intimnu hyg.
nejest vela sladkeho,lebo to mozu byt kvasinky,moze to byt od zle vymachaneho pradla
tazko takto radit.

lxxl

ahoj,ja mam taky isty problem asi 2 roky a moja mama ma cez 50 a je hrozne hambliva a
nikdy nehovori so mnou o sexe a o nicom pohlavnom mna to tiez hrozne svrbi,pali,mala som uz asi aj neake zapali a najhorsie na tom je,ze predrokom sa mi tam spravili na pyskoch 2 nechutne asi 1 cm velke masove vyrastky... no ja neviem co dalej...