Objavila som 100% Zdravu cokoladu

Príspevok v téme: Objavila som 100% Zdravu cokoladu
bara

Ahojte! Rada by som sa s vami podelila o moj nedavny objav. Dozvedela som sa, ze kakaovy bob a ovocie acai obsahuju najviac antioxidantov zo vsetkych druhov ovocia a zeleniny! Na moje velke potesenie existuje cokolada, ktora spaja tieto dve suroviny. Zatial sa na slovensku nepredava. Ja sama som si ju objednala od znameho z madarska. Chuti excelentne a jeden bonbonik obsahuje asi tolko antioxidantov ako 50 gramov cucoriedok. Sice nie som odbornik, no podla mna je to uzasne zdrava vec a vsetci ludia, ktori sa staraju o svoje zdravie, by mali vediet, ze taketo nieco existuje. Zeny, ktore radi mlsaju a potom maju vycitky, ako to bolo aj u mna, to urcite ocenia najviac. Som zvedava na vase nazory. :))

vevericka

niketore "cokolady" okolo pravej cokolady ani neutekali..ludia by mali pozerat na obal a sledovat obsah kakoveho masla..tie prave cokolady ho obsahuju, tie iba akoze kvazi castokrat nemaju ani male percento
ale inak vsevobecne by si na cokoladu mali davat pozor ludia, co maju problemy s kyselinou a refluxom..cokolada uvolnuje pazerakovy zvierac

Roteiro

Takze bezna cokolada sa da pokladat za skor nezdravu. Ale co kakao? treba davat pozor na kvalitu? alebo je to jedno a celkovo je tiez viac menej nezdrave? A mlieko nepridavat?

radca

Cokolada podporuje rast plesni a niektorych virusov. Nehovorim, ze nejest vobec, ale musi sa jest s mierou. Takisto obsahuje tuk, ktory velmi zatazuje pecen.

RNG

spravna(poznamenavam ne kvalitna z hladiska cokoladovni) forma cokolady by mala byt ta, ako ju pouzivali aztekovia, tj rozomlete kakaove boby, ktore obsahuju aj kakaovy tuk aj kakao v prirodnej forme, neodlucene chemicky, malo sladenia medom a pridane rozne koreniny a bylinky.
Najhorsia cokolada je kde je malo kakaoveho prasku(luhom odmasteneho=dutch processing),a vela stuzenych (chemicky znicenych) rastlinnych tukov, rafinovaneho cukru a mliecnej susiny.
Kvalitne cokolady maju len kakaove maslo ako tuk, zialbohu su velmi dlho zahrievane a miesane(az tyzden), takze ten tuk je znacne poskodeny oxidaciou casto.

mira

Čokoláda sa stala obĺúbenou pre horké chuťové látky, ktoré v dnešnej modernej strave chýbajú.
Bohužiaľ ale nesie i nezdravý cukor a stužený tuk. Tie spôsobujú oxidáciu tkanív - voľné radikály. Takže antioxidanty ktoré obsahuje sú spotrebované proti oxidácii látok zo samotnej čokolády.
Ja uprednostňujem dať si radšej trochu kakaa bez pridaného tuku a cukru.

RNG

cokolada obsahujemlatky, ktore ovlyvnuju chod v mozgu a vyvolavaju pocit spokojnosti celkove. Mozno pre to sa tak rozsirilo jej pouzivanie.
Ale povodna cokolada aztekov, chocolatl(sokolatl) bola tekuta zmes jemne mletych kakaovych bobov, menej prazenych, nez dnesne,sladene medom s roznymi koreninami a bylinami. Bola povazovana a pravom za silne liecivo.
Definitivne znacne povzbudzuje , ked pre nic ine, tak pre obsah antioxidantov a alkaloidov, vcitane slusnej davky kofeinu.
V spojeni s medom davala vzdy "rychlu"energiu, co aj aztekovia aj nasa civilizacia znacne ocenuje.