lacne alternativy

Príspevok v téme: lacne alternativy
karin

Objavili ste vyrobky - z tych lacnejsich, ktore sa aspon ciastocne vyrovnaju znackovym, pokial ide o kvalitu?

Ja sice pouzivam kvalitny make-up, ale napr. dnes som nasla super ceruzku na oci v obycajnej drogerii. Tak ma to inspirovalo zalozit tuto temu.

V Dm drogerii, asi za 65SK, trblietava. Ja mam hnedu, ale je aj ruzova, cierna, modra. Perfektne sa nanasa, nerozmazava sa,nevyhodou moze byt, ze nevydrzi tak dlho, ako niektore ine. Mali ju medzi pomockami na nechty, pinzetami atd.,znacka "nice cozmetics"

A ovela viac, ako Rimmel spirala, ktoru som raz kupila, sa mi pacia tri z oriflame. Ostatne z tej znacky su o nicom.
Taka fialova (Wonder lash), cervena (powercurl) a zlata (GG). Uz si kupujem len tie tri, podla toho, ktora je kedy v akcii. Vsetky sa daju zohnat asi za stovku.

minna

ozivim tuto temu - ja tiez pouzivam hlavne veci od balea, essence, alverde (sem tam nejaky avon/oriflame od kamosiek, ked maju daco v akcii)... v podstate som v zivote drahu kozmetiku nepouzivala lebo na to jaksi nemam ale ani mi to nechyba, ked mi daco nesadne aspon nelutujem tych par eur :)) takze:

balea - sprchace (teraz mam nejaky ruzovy magic melody, bozska vona), krem na nohy s ureou, peeling na nohy, sol do kupela na nohy, telove mlieko (nejake s ruzou a broskynou, tiez super vona), brachovy kupujem sprchace a peeling na tvar a vraj su dobre...

alverde - mam akurat cistiaci gel na tvar s morskymi riasami (super cisti a vonia), kremovu licenku, ta je super, osviezujuci gel na nohy, celkovo viem ze je to dobra, lacna a prirodna kozmetika

essence - moja oblubena znacka :) penovy make up, puder, tekute linky, ceruzka na obocie, laky, zmatnovac laku, tiene, odlakovac v pere, lesky na pery, 2fazovy odlicovac, riasenka, cistiace pasiky - vsetko super :)

kiki na

no ja si kupujem pletovu a telovu iba prirodnu s certifikatmi, a snazim sa aj dekorativku... takze tak:) a myslim ze je to spravne, nasilu pchat do cloveka tolko chemie v kozmetike mi pride trochu proti prirode.... ale zaroven uznavam, kazdemu vyhovuje nieco ine, ked ti teda MF vyhovuje a nevadi ti ze je testovany na zvieratach (nevyrývam, ale trošku uvedomelosti nezaškodí), ok, používaj ho:)

lasiččka

pre kikinakikina:

no ja si myslim ze tu skor ide o to ze co komu lepsie sadne :) vies napriklad, ja si nemylsim ze drahe=dobre, a lacne=smejd. ale vies ked raz si niekto kupi napr. ako ty hvooris make up od s-he, alebo alverde, a nesadne mu, tak tak podvedome automaticky uz neskusa ine vyrobky od tejto znacky :) ja osobne pouzivam make-up max factor uz asi 4 roky, vyhovuje mi , anechcem zbytocne skusat nieco ine, mozno by bol lepsi aj nejaky iny, neviem, ale proste tento mam rada, sadne mi :) a co sa tyka tej chemie, okej nie je to alverde, alebo nieco ine co si hovori prirodna kozmetika, ale je tam tak isto vela chemie ako v kozmetike s-she, ci lacnejsej. myslim ze ludia by sa nemali orientovat na to ze " kupim lacnejsie, usetrim, a hlavne prirodne" lebo to moze niekedy viac uskodit ako pomoct, i ekd je to dost paradox, ze by prirodna kozmetika mohla skodit, no poznam aj take. jasne, da sa setrit na kozmetike, ale niekedy nezaskodi investovat aj do drahsieho :)

kikinakikina

Páči sa mi táto téma:) a neznášam ľudí ktorý všade pchajú napríklad predražený Max factor plný chémie ako to najlepšie čo môže byť... a všetky značky DM niesú testované na zvieratách:) Ale pre niektoré snobky su lacné výrobky jednoducho neprijatelné len cenou, resp. myslia si že drahé=kvalitné a lacné=shit. Ja napríklad môžem potvrdiť, že makeup od MF,(cca 500SK) mala som vzorku, neviem ako sa volá, je o dosť horší ako maybelline dream mate,(250SK) , ale najlepsi je aj tak Alverde zmatňujúci(100SK) ... a ešte k tomu aj krásne prírodne vonia a neni prepchatý chemikáliami.... takisto podľa mna je špirála MNY colossal za cca.250Sk úplne taká istá ako s-he za 100SK! Takisto vložky Jessa sú lepšie ako niake chlórované Alwaysky:) peniaze sa daj=u investovať aj lepšie ako ich vyhadzovať na predraženú kozmetiku:)

sunie

ja som tiez postupne presla skoro vo vsetkom na Baleu (akurat ich sampony na vlasy mi moc nevyhovuju takze pouzivam stale Loreal) a nevieme si vynachvalit cela rodina.
napr. lacnejsia alternativa ku kremom zn. Doliva moze byt krem s oliv.mliekom Alpifresh (maju aj variant mlieko a med, mandle),tiez ho dostanete v DM.
prirodna kozmetika sa mi osvedcila zn.Alverde (maju aj spiraly a makeup) ako nahrada za tie drahe znacky, opät dostat v DM :) a maju tam aj lacnu dekorativnu kozmetiku tusim sa ta znacka vola She.

karin

To kakaove maslo vonia nenormalne dobre, len sa mi zda byt prilis huste. A dlho nevyuzi. Ale pri takej voni nie je problem rychlo ho minut :)

musska

juu,potom daj hned vediet:))

ja som si teraz kupila telove maslo, kakaove, no nenormaalne nieco,idem sa z neho zblaznit,je fantasticke:)))