Očkovanie proti chrípke

dikomix

nikdy som sa nedal zaockovat a ani sa NIKDY nedam. Dopocul som sa totiz od urciteho zdroja ze to u ludi ktori mali problemy s klbmi a celkovo osteoporozou sposobilo takmer ochrnutie.a este k tomu sused sa zaockovat nechal a bol cez sezonu chory, a pritom nikdy predtym nebol;) mozno teraz su nejake ine vakciny, ale NIE dakujem.

wyty

dala som kedysi zaočkovať môjho syna lebo mi to ZP hradila no oľutovala som to,lebo hned nato ochorel a mali sme problém.už to radšej nerobím

rata

Pripájam sa k poslednému príspevku, aj ja používam homeopatiká, tie sa mi osvedčili najviac. Očkovaniu neverím.

renaam@post.sk

Mam 26 rokov. Nikdy som nebola zaočkovaná a chrípku som doteraz nemala. Ako prevenciu si dávam homeopatický prípravok Oscillococinum od firmy Boiron /1 balenie - 6 kusov na 6 týždňov za 140SK/ a C vitamín.

rasto

mna teda ockovanie nepresvedcilo, chory som bol jednak hned po nom a jednak aj pocas sezony. ale zas niektori kamosi si to chvalia.

zds

Ani neviem, kedy som mal naposledy chripku. Su to uz roky a prehrmeli okolo mna vselijake epidemie. Takze, da sa bez vakcin. Ale treba sa o seba starat.

martin9

Ja by som sa proti chripke v zivote nedal zaockovat. Vcera v Pravde vysiel clanok, ze v Izraeli zastavili celostatne ockovanie po tom, ako po zaockovani zomreli 4 ludia. Ockovanie proti chripke vo velkom mnozstve pripadov sposobuje, ze sa clovek citi unaveny a malatny este 2 tyzdne po ockovani. A okrem toho vobec nie je statisticky dokazane, ze zaockovani ludia ochoreju na chripku menej casto ako nezaockovani. Si treba uvedomit, ze cele ockovanie proti chripke nie je nic ine ako propaganda velkeho biznisu farmaceutickych firiem na ukor zdravia pacientov. Je mi vzdy do smiechu (teda skor do placu) ked v spravach ukazuju pohorsenych ludi zhanajucich vakciny po lekarnach, ktore nie je dostat...