Alergia...pomozte mi prosim

Príspevok v téme: Alergia...pomozte mi prosim
janka8620

Ahojte.Mam 18 rokov a trpím silnou alergiou na jarné trávy,mačaciu srsť a pele a k tomu mam aj ekzémy po celom tele co je mojim najvacsim problemom.To neustale svrbenie pokožky ma už vôbec nebaví a bratie antihistaminík tak isto nie.Chcela by som skúsiť nejakú prírodnu liecbu a zbaviť sa ekzémov pretoze nechcem donekonecna brat tabletky a pouzivat kortikoidové maste, ktore moj problem absolutne neriesia iba zmiernuju prejavy.Prosím vás o radu každého kto ma nejake skúsenosti nejaku liecebnu metodu,tipy a triky na zmiernenie svrbenia,doplnky stravy poprípade coho sa mam vyvarovat.Velmi pekne vam dakujem :)

alexa 222

Janka, ja mám tiež tie isté problémy, som ťažká alergička. Neviem či si už bola na Imunoalergológii. Tam ti urobia testy na čo máš alergiu. Musíš sa sama pozorovať čo Ti spôsobuje problémy a snažiť sa neprichádzať do styku s alergénmi. Ja mám alergiu skoro na všetky antibiotika,zmeny počasia, potraviny, ... Vekom sa môžu pridružiť aj ďaľšie alergie. Alergia je väčšinou autoimunitné ochorenie, príznaky sa dajú liečiť, zmierniť. Ale asi budeš potrebovať počas peľovej sezóny antihistaminiká. Ja si myslím že, by si mala byť sledovaná alergológom. Ja som tiež nechcela brať donekonečna lieky, ale už ich beriem 22 rokov. Sama musíš zbadať, že po vysadení liekov, dochádza k zhoršeniu zdravot. stavu. Tiež som začínala na alergoógii ako 19- ročná. Presne ako píše vševedka.

RNG

alergie su obvykle z neschoppnosti tela rozbit nejake latky , tj nedostatku nejakych enzymov.
Histaminovu reakciu sa da zmiernit podstatne hlavne pouzitim quercitinu, bromelainu, vitaminu C, a boswelinu.
Pripadne aj curcumin a dumbier obcas pomozu.
Davkovanie je 3x500 mg quercitinu
2x600 GDU bromelainu(hodinu pred jedlom)
niekolko gramov vitaminu C
2x600 mg boswelinu.

vševedka

Janka,musíš mať napämati, že pacienti ktorí odídu z amb.alergológov sa tam po čase v prípade nedodržiavania lieč.režimu po čase vrátia so zhorš. alergiou až astmou!Z prírodných látok blokuje tvorbu histamínu pycnogenol, môže sa kombinovať s klasickou liečbou, možno znížiš spotrebu antihistaminík predpisovaných lekárom.Pozor na šarlatánov a e-mailových odborníkov.