Som divný?žijem v inom svete?

Príspevok v téme: Som divný?žijem v inom svete?
palko :d

Všetci sa sťažujú pomerne dosť často, že im je blbo, na nič sa netešia.A teda majú veľa kamošov, chodia s nimi von,zabávaju sa a v podstate majú skoro všetko čo chcejú. Ja nemám skoro žiadnych kamarátov som poväčšine stále doma raz za čas idem niekam von a s ľuďmi komunikujem prevažne na pokeci ale mávam sa skoro stále super. Teším sa na každý deň, že si ho užijem. Hoci nič nerobím, som sám, deň mi veľmi rýchlo ubehne a nenudím sa.A v podstate ani neviem čo robím.Robím si dačo pre seba. Je to normálne? Alebo mám nejaká psychické poruchy že som uzavretý do seba?Budem mať 17

ksl

Vieš čo? Ja Ti úprimne závidím.Ozaj.Ja by som chcela presne byť taká ako Ty.Lenže ja som práve ten typ človeka,čo keď bude mať úplne všetko na svete,tak aj tak nebude spokojný

fialocka

Ale ved ty nie si divny, si optimista :) Mat sa dobre nie je choroba... A mozno keby si namiesto pokecu vybehol von, mal by si aj viac "hmotnych" priatelov. Skus to :)

bela21

je naozaj uzasne, ako sa vies nad vsetko povzniest. kiez by som aj ja bola taka..len mi nejde do hlavy, preco nemas kamaratov. musis byt skvely clovek :))

nice

No nie kazdy musi trpiet psychickym problemom zato , ze sa ma dobre. Tak si nadalej uzivaj svoj zivot a neries to , lebo podla mna nieje co riesit.

fgf

tomuto ja hovorim chorobny optimizmus. tak, ako niekto ma bezdovodne depresie vdaka chemickej nerovnovahe v mozgu, tak rovnako to je aj s takymto optimizmom

palko :d

No ja som v spoločnosti v škole a tam sa tiež cítim fajn.Som proste happy. Keď som v spoločnosti som vždy šťastný stále, iba niekedy doma keď som sám mám zlú náladu ale inak nikdy. V spoločnosti som vždy vysmiaty a nedokáže mi nikto pokaziť náladu nech si hovorí čo chce. Každú hádku vyhrám a odchádzam s úsmevom na perách:D.Ale teda tej hádky je mi lúto vážim si kamarátov. Teda okrem brata tem na vie naštvať naozaj.
A ja som bol tiež taký, že som chodieval von skoro len so svojím dievčaťom no rozišli sme sa pred časom. Dosť ma to dostalo.Myslel som aj na koniec,samovraždu bolo to obdobie asi 3 mesiace. No potom som zistil, že ona mi fakt za to trápenie nestojí a zase sa mám happy. Napr.včera mi bolo tak super že som chodil stále po dome vysmiaty a nakazil som tým aj rodičou a celý večer sme sa smiali a ani nevieme na čom :D. A teda nemám tých dôvodou veľa byť šťastný, dosť ma trápy akné, školu nemám podľa predstám musel som skončiť zo športom kvôli zdravotným problémom ktoré sa vyriešili ale ku športovaniu sa už nemôžem vrátiť,teraz ten rozchod. Tie všetky veci ma trápili a dosť veľa ale dostal som sa s toho. A sám. Našiel som si príslova ktorých sa držím : Ak sa tvoj životný sen rozbije na čerepy teš sa! Veď črepy znamenajú šťastie. Pozbieraj ich a začni znova...A toto príslovie mi naozaj dokáže zlepšiť náladu pri každej situácii: Nezúfaj a ver, že nikdy nie je tak zle aby nemohlo byť aj horšie. To si vždy poviem a zistím, že ani nemám nejaké veľké problémy a som zase happy.
Teraz si fakt ani neviem predstaviť čo by ma mohlo rozhádzať lebo hoci budem mať len 17 prežil som si toho riadne veľa. Dokonca na pokeci všetci usudzujú, že mám okolo 25 rokov podľa správania sa. Len mne bolo divné, že prečo mám stále dobrú náladu keď porovnám môj život so životom ostatných tak majú priateĽov, sú bohatý, majú svoju polovičku no nie sú ani spolovice taký šťastný ako ja. A pýtajú sa ma či sa doma nenudievam. No ja ani neviem čo nuda je. Pre mňa má deň málo 24 hodín. A dokonca nie som ani nábožensky založený ako to robí väčšina osamelých. Exstenciu Boha si vysvetlujem po svojom ale nemodlím sa nechodím do kostola.Verím že to aký som a svoj život si určujem sám.

kaťaaa

vobec nie si divny. je uzasne, co si napisal: "tesim sa na kazdy den". v dnesnom svete to malokto takto citi, takze tes sa z toho, ze ty to tak vnimas. fakt ti prajem, aby ti tento aktualny pocit vydrzal co najdlhsie, uzivaj si ho a nadalej sa tes z kazdeho dna.

ksl

Nie si divný.Tomu sa hovorí životný optimizmus a to nie je choroba,ale je takých šťastných ludí len málo. Uži si to, kým sa takto cítiš, za pár rokov ťa život dostane... A možno nie,možno že ti je súdené byť šťastný až do smrti...