predpriprava na porod a kojenie

Príspevok v téme: predpriprava na porod a kojenie
eviva80

Ahojte mamicky aj buduce mamicky. Oslovila som Vas preto, lebo ma zaujima, ako ste sa Vy pripravovali, resp . ako sa pripravujete na porod, ci ste navstevovali nejake platene kurzy pripravy pre tehotne alebo to bola len taka priprava typu rady od kamosiek, inych matiek,... Rada by som sa co najlepsie pripravila na porod /dychacie techniky), kojenie a materstvo ako take. Som v 25t. tehotenstva, no zatial len viem iba tolko ze chcem rodit na Antolskej, chystam sa tam zajist aj osobne a popytat sa na par veci. Chodili ste aj cvicit? Ja si obcas zacvicim ZoraBaby, no casto mam nadchu, tak cvicim pomenej. Dakujem za rady a vsetko dobre v novom roku..

june

ja som nechodila na ziadne pripravy, vsak v desnej dobe mas dostatok pristupnej literatury a zdrojov informacii, a ak nie si analfabet, precitas si a pochopis. jasne, ze su tie kurzy drahe, vsak je to uzasny zdroj zarobku.
a eviva, mala som uzasny lahky a rychly porod, myslim, ze sa tomu hovori prekotny porod, ak zena porodi cca do 5 minut od zacatia tych pravych kontrakcii.

dd

ahoj, ja som sa na porod nejak obzvlast nepripravovala - okrem citania casopisov a internetu, kde boli ako techniky dychania, tak aj dojcenia(aj s obrazkami) a porodne fazy poriadne popisane (rodila som v juni 2007)..som rozhodnuta, ze pri druhom tehu uz na cvicenia chodit budem, aj ked prvy porod sme zvladli dobre a mam nan dobre spomienky, ale aspon kvoli kondicke :).co sa tyka dojcenia, s tym som si v porodnici akosi dala rady sama + mi troska poradila spolubyvajuca mamicka, uz druhorodicka..doma som sa opierala hlavne o rady mojej maminky a tusim 2krat som problemy konzultovala po telefone aj s laktacnou poradkynou.dcerku dojcim dodnes a po porode, ked boli horuce dni, tak cuckala velakrat aj po pol hodinke..nikdy som nekukala na hodinky a nedrzala sa rady dojcit kazde tri hodiny, iba teraz sa ju uz snazim troska obmedzovat(dojcim ju okolo obeda, ked ide spinkat, vecer takisto ked zaspava a v noci..), lebo inak by bola prisata na mne aj cely den :D.

eviva80

Dakujem za rady. Takze asi nema velky zmysel navstevovat taketo kurzy, tiez si myslym ze priroda nas zeny "vybavila" tak, aby sme vsetko zvladli v pohode. Tie desathodinove dvojdnove kurzy napr. na Antolskej su inak dost drahe. Kamosky ma upozornovali co sa dojcenia tyka na to ako si ma dieta uchmatnut prsnik, aby sa mi nezapaloval.
Mira a ten odvar z lanovych semien mam pit az pred terminom, alebo mozem zacat uz teraz? A vy ste nechodili na ziadnu pripravu ani v 30 tt. v ramci nemocnice kde ste rodili, alebo ako to chodi?

june

dychacie techniky? niekedy sa zeny vobec nepripravovali na porod a zvladali ho. dychacia technika je len jedna - ked uz zacnes mat take kontrakcie, ze budes mat samovolne nutkanie tlacit, poriadne sa nadychni a na ten vrchol kontrakcie tlac a vydychni az ked bude hlavicka vonku. basta. ziadna veda. no a co sa tyka dojcenia, tak ako uz pisala ivanka, treba dat dietatu pit, ked si popyta, nesledovat hodinky. to boli stare babske rady, ktore vedli akurat k predcasnej strate mlieka. ja som rodila v maji, bolo horuce leto a ak syn mal smad aj kazdu hodinu-dve, poskytla som mu prsnik. dojcila som velmi dlho, tie zname, ktore presne sledovali cas, skoncili s dojcenim do mesiaca.

mira

Rád by bolo veľa, k uľhčeniu pôrodu ti poradím piť odvar z ľanového semienka. Pôrodné cesty sa uvoľnia, zmäknú a porod je ľhší.
Príjemné dni.

ivanka_83

ti poradim satok.to je super vec, dieta mas na tele a ono je moc spokojne.a nedaj na rady-koj kazde tri hodiny.kazde dieta je ine.ten moj musel pit kazde 2 hodiny...vzdy daj napit, ked si vypyta.no ale nenechavaj cucat 45 minut.na pitie mu staci max.15 minut.aj to je uz moc.