akne - kozmeticka alebo kozna?

Príspevok v téme: akne - kozmeticka alebo kozna?
kvetinka_ba

Ahojte,
dlhsie sa trapim s akne. Doma sa to snazim vyliecit roznymi produktami z drogerie i lekarne - aj drahsimi, aj obycajnymi.

Rozhodla som sa vsak pre odbornu pomoc. Nevim, ci mam zacat chodit ku kozmeticke alebo koznej. Alebo treba obe?
Dnes som bola prvy raz u kozmeticky, asi 2 hodiny, "rozrypala" mi celu plet a podavala mi dokopy tak 5 roznych produktov. Vraj musim prist este aspon na 3 hlbkove osetrenia a potom staci tak raz za dva mesiace na klasicke cistenie.
Ako prebieha liecba u koznej? Ona len pozrie na plet a predpise nieco z lekarne? Lebo aj od kozmeticky mam odporucene pripravky a masticky.
Ake mate skusenosti? Co je efektivnejsie?
Bojim sa kombinovat obe naraz, aby to nebol privelky zasah pre plet.

gabona1

Ahojte, ja teraz používam krémy Nuance, sú veľmi fajn, jemnučké, ľahučké, myslím, že by mohli byť dobré aj na aknóznu pleť, pretože ni sú také mastné. Treba sa ale poradiť v lekárni.

Bubliii

Ahoj, moja skúsenosť je taká, že na akné zaberá asi iba čas, pomaličky rok od roku ho mám menej a pleť sa lepší, ale je to pomalý proces (keď zhodnotím seba pred šiestimi rokmi a teraz). Mastičky od kožnej pomohli len na chvíľu a po 2 rokoch ma už nebavilo robiť zo seba pokusného králika. Roacutane som odmietla. Kozmetička mi akné nevytláčala, ale dávala mi radšej čistiace a sťahujúce masky (mne pomohla tá sťahujúca). takže kombinujem túto masku + prírodná kozmetika (alverde atd) + bioderma pleťová voda (lepšiu som nenašla zatiaľ) a tea tree olej na veľmi zapálené vyrážky a tak nejako to držím na uzde. Ale stres mi to napr veľmi zhoršuje, strava neviem - stravujem sa stále rovnako..

kvetinka_ba

evellina - liek ROACUTAN neuzivam, myslim, ze nemam az taky tazky stupen akne. Odkedy som upravila stravu a skombinovala ine metody, tak sa to zlepsilo. Uz nemam tak zlu plet, ako ked som mala 15, ale myslim, ze v dvadsiatke by som ju mohla mat uplne bez vyrazok.

Celkom ma prekvapilo, ze mi tu niekto hned neodporucal HAK, ale to je fajn, lebo aj tak to nechcem riesit hormonmi. Podla mna je to predsa len zasah pre telo a ked sa HAK vysadi, tak sa plet vrati do povodneho stavu.

mjanik - Travenie sa pokusam zlepsit tym, ze jem "aktivne" jogurty s ovsenymi vlockami, rano trocha Psyllium (aj ked to ma hnusnu konzistenciu), namiesto vecere pijem bilinkove caje (hlavne zihlavovy a repikovy). To by malo na zaciatok stacit, nie?

Aha, a jem zinok a selen + vit. A,C,E.
Este by som mala pridat nejaky vyzivovy doplnok?

Viem, ze tento prispevok je dlhy a ze sa odklana od povodnej temy/otazky, ale vy mi vsetci tak dobre radite, tak sa pytam dalej :)

evellina

kvetinka-ba...ahoj,ja ti mozem len poradit z mojej praxe,pracovala som v kozmetickom salone ako kozmeticka priblizne 10 rokov a mozem ti zarucene povedat,ze na akne-tazsi stupen pomoze len kozny lekar,ktory ti spravi potrebne vysetrenia,nastavi ta na liecbu,najprv antibiotikovu a neskor ak by to nepomohlo,tak ti moze nasadit liek ROACUTAN-podla mojej skusennost z kozmetickeho salonu,kazdy mlady zakaznik,ktory bol lieceny ROACUTANOM,mal vyborne vysledky,aj moj syn bral tieto tabletky niekolko mesiacov a teraz ma plet ako babatko...takze poviem ti otvorene v kozm.salone budu od teba tahat korunky za cistenie pleti,za neviem aky laser,masky a budes stale tam kde si...urcite v prvom rade vyhladaj lekara,ktory ti naordinuje liecbu a az potom daj na rady dobrej kozmeticky...ak by si nahodou uzivala liek roacutane,musis to pri kazdej navsteve kozmet.salonu povedat kozmeticke,plet je velmi citliva na svetlo,nesmie sa robit depilacia,ani microdermo-abrazia a nemalo by sa robit ani klasicke cistenie pleti,pocas liecby,ale to ta uz lekar pouci...prajem vela stastia a peknu,hlavne zdravu plet...ahoj

mjanik

pretože akne sú vnútorného pôvodu,zvonka ťažko odstraniteľné,vyhľadaj akupunktúru a prelieč si trávenie,vylučovanie jedov cez pokožku ako náhradné vylučovanie prestane a akne zmiznú

lenuliatko

ahoj kvetinka...no stou biolampu si mozes svietit na jedno miesto denne tak 20 minut.podla toho ako velmi je to meristo zapalene.ale toto ma ucinnejsie posobenie lebo je to dlhodobe zlepsenie plety.vysledok je viditelny uz po par tyzdnoch.je to dlhsi proces treba byt velmi trpezlivy alke stoji to zato.plet je potom uplne hladulinka :) drzim palce

mirka 23

Kvetinka gratulujem. Sleduj si pleť, lebo týždeň - dva týždne po čistení je tvár pekná, ale potom sa to zvykne pokaziť, no ale keď ju budeš mať peknú celý mesiac, tak potom je to super. Nemusíš chodiť ku kožnej.

kvetinka_ba

Pocujte baby, pustila som sa do boja s akne a musim sa pochvalit, ze po tyzdni, od kedy som bola u kozmeticky a dokladnej starostlivosti sa mi vazne zlepsila plet :)

Chcem sa podakovat za vsetky rady, mam nejake produkty od kozmeticky aj z lekarne, skusila som tu biolampu a zihlavovy caj, kozmeticku zehlicku.

Hned teraz sa idem objednat zase ku kozmeticke. Este to nie je idealne, ale aspon uz ta plet nie je doslova "ubolena" Tak sa tesim :)