Anemia - ako pomoct?

Príspevok v téme: Anemia - ako pomoct?
marcellito

Dobrý deň

Moja priateľka má anémiu, je chudokrvná, nie je zas biela ako stena, ako je to v niektorých extrémnych prípadoch ale predsa to vidieť na nej, plus je dosť chudá, nie je anorexička! ... teraz dokonca dostala zápal, podľa gynekológa je to normálne u anemikoch, dostala liek ktorý by jej mal pomôcť, ešte som si všimol, že má dosť riedke vlasy, vraj z toho zápalu, jej dosť aj vypadávajú ... prosím vás neviete mi nejako pomôcť? nejaké bylinné prípravky ktoré by ste mi odporúčili, nechcem žiadnu chémiu, alebo niečo podobné, chcel by som aby trochu pribrala a chytila "zdravšiu farbu", nechcem to kvôli sebe ale kvôli nej aby bola imúnnejšia a zdravšia, predsa keď sa raz budeme pokúšať o malé bábo tak nech nemá žiadne komplikácie atď...

JonnyR

Ahoj Ludia. Oficialne trpim mozgovou tetaniou od 2007 a k tomu este Tinnitusom- piskanie v usiach. Ale chcel by som poradit ci netrpim aj nejakou zavaznou anemiou, lebo uz na zakladnej skole sa mi stavalo ze ked som sa nenajedol, citil som sa slaby s nevolnostami. A potom ma doma bolievala hlava. Aj dnes je to tak, ale akesi horsie lebo ked sa do syta najem citim sa skvele. Akonahle som bez jedla, zacnu sa mi diat take veci, ako navaly tepla, potenie, slabost, zavraty, zvlastne bolesti prsnych svalov a krce lytkovych svalov, velmi rychle slabnutie svalov proste strata ich pevnosti a objemu, sucho v ustach a srdcove arytmie - pravdepodobne palpitacie. Tie srcove arytmie niekedy su niekedy nie, je to s nimi take zvlastne.
Na zaciatku marca 2011 som bol na vysetreni krvi. Ale vysledky boli v norme. Ziadna hypoglykemia ani chudokrvnost. Takze neviem, ci je to len prejav mozgovej tetanie, alebo to bude aj nejaka maskovana chudokrvnost.
Akoze, ja nemam problem pribrat na hmotnosti, staci ze pravidelne papkam. Takze nejake parazity, hlisty to zrejme nebudu. Len mi je zahadou, ze moje svaly tak podozrivo stratia formu ked sa nenajem.
Ake vyzivove doplnky by ste mi doporucili?? Mam 26 rokov, vahu od 85 do 88 kg, vysku 190 cm. Zjem takmer vsetko, mavam velky apetit. Momentalne cinky nedviham.
moj email je awesomeone@post.sk

MrMaxwell

najlepsi a najprirodzenejsi sposob je jest cervenu zeleninu...napriklad cervenu kapustu alebo cviklu...tiez velmi dobre a rychlo posobia cucoriedky...hlavne sa ich neprejest lebo tyzden nebudes mat stolicu:D

Krajinka

Odporucam velmi dobry zdroj informacii o anemii a chudokrvnosti na -odkaz odstránený-

Su tam vynikajuce rady ako zlepsit krvotvorbu prirodzenymi prostriedkami a zmenou stravovania, rady - akym potravinam sa vyhybat a co robit pre zlepsenie chudokrvnosti.

zelezo

crevna flora,upravit,znamena kupit probiotika,ak nie je alergicka na mlieko a ml.vyrobky,tak je dobre jest jogurty s probiotickou kulturou,kefir,aj cesnek a cibula je dobra na to.
Ked si upravi crev.floru posilni si tym imunitu a aj creva budu lahsie vstrebavat ziviny do tela.
Dalej nemala by pit caj medzi jedlom,lebo caj zabranuje vstrebavaniu zeleza,kava by sa mala tiez pit aspon 1/2hod.po jedle.

Ivka 1

Marcelito napis mi na mail ak chces, skutocne nema vyznam taketo experimentovanie.Mam pre Teba riesenie ako sa da pomoct pri anemii a aj candidoze.

sajfina

katka89,ja mám hemoglobín asi tak ako ty,pohybuje sa mi to okolo 85-95,ako kedy,ale našťastie tlak mám v poriadku a taktiež ma neposlali na transfúziu

sajfina

taktiež môže ísť o premnoženie negatívne pôsobiacich baktérií,ale na to všetko sú dobré práve tie probiotiká ...doporučuje sa ich brať ako doplnok pri liečbe inými liekmi,napríklad ja užívam tiež probiotiká,som anemička a užívam sorbifer durules a ten tiež nepriaznivo pôsobí na črevnú flóru,taktiež v kombinácii s antibiotikami sú dobré,lebo aj ATB ničia črevnú flóru,neužívala nejaké v posledných mesiacoch?

sajfina

upraviť črevnú flóru znamená asi toľko,že nemá dostatok pozitívne pôsobiacich črevných baktérií v čreve a preto má problémy s tenkým črevom,dá sa pomôcť probiotikami napríklad,opýtaj sa v lekárni na probiotiká na podporenie rastu črevnej flóry a ani ti už poradia