Zápaľ pľúc po narodení dieťaťa

vear

Ďakujem vám za príspevky. Verím, že sa malinký z toho dostane, veď dnes už je zas na tom oveľa lepšie, tak sa teším.

jablonkaa

zapal pluc po narodeni dietata sa moze objavit vtedy, ak ma zena streptokokovu infekciu v posve. nemusi sa na to pocas beznych prehliadok prist. na to je potrebny ster v poslednom trimestri tehotentva. ak sa to zisti, bud sa poda rodicke infuzia s antibiotikami pri vaginalnom porode, alebo sa prevedie cisarsky rez.
pre tvoju kamaratku to znamena tolko, ze dietatko teraz bude liecene antibiotikami a pobudnu trochu dlhsie v nemocnici. predpokladam, ze 10-14 dni. neboj sa, stava sa. dnes zijeme v dobe, kedy zapal pluc u novorodenca je velmi dobre liecitelny.

co sa tyka odhadu terminu porodu, treba sa drzat prveho terminu, stanoveneho podla usg vykonaneho v prvych tyzdnoch tehotenstva. vsetky dalsie terminy su uz orientacne a hovoria skor o tom, ci ma dieta v danom stadiu tehotenstva priemernu, podpriemernu, alebo naopak nadpriemernu hmotnost. okrem toho, je to len odhad na zaklade nameranych parametrov, kazdy mm znamena odklon hore ci dole.

vear

Včera mi písal kamarát, že malinký je už na tom oveľa lepšie, takže už to budú dúfam, že lepšie a lepšie. Poslal mi fotečku, alo spinká v inkubátore. Taký bol zlatučký, až mi prišlo ľúto, že také malé stvorenie a hneď choré. Ale ani sa nenazdám, a už ho budem pestovať :-)

vear

Chápem tomu, že sa stane, keď netrafia na prvýkrát termín, ale aby sa sekli až tak od 5. 2. na 15. 1.? Ale veď to je jedno, hlavne, aby to bolo zdravé. Jasné, dám vedieť, keď budem vedieť niečo viac.

vear

Ona rodila prirodzene. Aj keď je 3krát povedali iný termín pôrodu. Najprv, že 5. februára, potom koncom januára, ďalší 24. januára a nakoniec sa maličký poponáhľal a prišiel na svet 15. januára.

vear

Sledujú ho, lebo boli v pôrodnici TO, a zajtra ich majú previesť do NR. Tak dúfam, že to všetko bude v poriadku. Veď mal 50cm a tuším 3500g.

vear

Nie, nič viac. Ani ja nechápem, ako ho môže mať hneď po narodení. Viem, že akurát žltačkú mávajú bábätká, ale o tomto som ešte nepočula. A viem, že zápaľ pľúc nie je žiadna sradna a to vôbec nie u detičiek.

nellka

Vear, niekedy sa to stáva, ak bola plodová voda skalená, že sa bábätko takej plod. vody nadýchne a dostane z toho zápaľ pľúc, určite mu hneď nasadili atb, sledujú ho, nie je to až také ojedinelé, dobre to dopadne, uvidíš!