Extrakcia osmicky, komplikacie

Príspevok v téme: Extrakcia osmicky, komplikacie
perinbaba

chcela by som sa opytat, ci mate niekto skusenosti s komplikaciami po extrakcii osmicky. konkretne predvecerom mi vybrali spodnu osmicku, zakrok trval dlho a bol dost komplikovany (zub bol neprerezany a vrasteny), zubar mi zub nakoniec vrtal a rozpiloval a po kuskoch vyberal. vraj preto, lebo to bolo blizko nervov a sedmicky... co ma vsak zarazilo bol zaver, ked povedal, ze to "vyzera tak", ze moja osmicka mala len tri korene (koren. vybezky). mam poriadne opuchnute lice, boli ma to a neviem si predstavit, co sa moze zacat diat, ak mi tam nieco zostalo... zapal okostice? ako by som to citila, ako to prebieha a aky je potom postup?

NikoQ

Mne robili zakrok v pondelok na Heydukovej v Bratislave a zatial som spokojna, sice to boli ako fras, tam kde je rana mam spuchnute licko trochu, ale nastastie pomahaju obklady a tabletky proti bolesti. Zakrok trval maximalne 10 minut a trhali mi dolnu lavu osmicku. Zatial komplikacie nemam, tak dufam, ze to bude vsetko ok. Este som aj lutovala, ze som si nedala vsetky naraz vytrhnut nech mam pokoj do buducna, ale teraz som rada, ze len jedna strana ma boli a mozem sa ako tak normalne najest. Mam len 3 dni po zakroku, ale urcite sa chystam na dalsiu osmicku cca o pol roka.

Dexterr

Ľubka mal som to aj ja tak pred týždňom bral som lieky proti bolesti a kúpil som v lekárni aj tamtun verde a vyplachoval som si ústa po jedle + repíkom som si to vyplachoval. Opuch mi odišiel po 3-4 dňoch aj bolesti už to iba trošku občas pobolieva bol som aj dnes u zubára a on povedal, že sa to dlho hojí a kľudne to môže aj dva týždne pobolievať ale ako som napísal bolesti odišli po 3-4 dňoch

Lubka. K

Ahojte aj ja som po extrakcii 8, uz6 den no stale mam neznesitelne bolesti, lekar mi dal zinat, a drenaze , ze zapal tam neni, no opuch je stale, bola to narocna extrakcia 2h, 45 ,,, uf nikdy viac... Len co dalej

Teredska

Dobrý deň, chcela by som sa podeliť o môj dnešný zážitok. Dnes o 12 som bola na extrakcii zuba, ľavej dolnej osmičky. Včera večer pred spaním som si čítala rôzne fóra, ktoré ma veľmi vystrašili..pre tých čo sa na tento zákrok chystajú : môj zákrok trval presne 15 minút bez bolesti, zvuky sú trošku nepríjemné ale dá sa prežiť v pohode.. teraz som 7 hodín po zákroku, stále si prikladám ľadové obklady ale inak u mňa sa nejaká hrozná bolesť nedostavila..všetko v pohode..už som aj jedla polievku..aj keď chuť do jedla nie je nejaká veľká :) treba si poležať, oddychovať! Opuch je asi pravidlom takže vyzerám ako keby som si v ústacch schovávala oriešok :) Dúfam, že to takto bude pokračovať ešte do kontroly a do úplneho uzdravenia..držím palce tým, ktorých to čaká..a nenechajte sa zbytočne rozľadiť fórami :) všetko bude v pohode! (zákrok mi robili na heydukovej v bratislave) Pekný deň :)

NEBOJSA

Bolesť zubov nie je nič prijemne ale ak mate nejaky problem so zrastenymi zubami tak chodte v Bratislave na Heydukovu ul.tam su dobry lekari na taketo problemi a vedia sa spravat k pacientom mam s nimi osobnu skusenost.cela zubna klinika je tip top.

Veronika007

Ahojte mám super tip. Vyberali mi osmičku zub, mala som to zapálené a zubár mi nechcel dať antibiotiká, tak som začala jesť cesnak. Vždy som si ho nastrúhala, nechala chvílu v ústach na strane, kde mám boľavé miesto a potom zjedla. Je to prírodné antibiotikum a má silno protizápalové účinky, mne to zaberá skoro na všetko! Po jednom dni čo som zjedla tak 7-8 strúčikov sa mi to úplne zlepšilo, fakt odporúčam! Rovnako keď je niekto nachladnutý a niečo naň ho niečo lezie, jednodňová cesnaková kúra a hneď ste fit! :)

tinuska111

s wobenzymom pri zubnych zakrokoch mam skusenosti aj ja. Brala som ho par dni pred, hlavne po zakroku. Uplne rychlo mi odpuchla tvar, ta rana sa nezapalila a podla doktora sa ukazkovo hojila :)a da s kupit aj mensie balenie, take akurat ked si idete dat vyberat osmicku hehe

zuzulko

tak všetci mate pravdu v jednom že je to strašne nepríjemný zákrok a hrozí po nom zápal už len tým, že v ústach je prostredie aké je a imunita nas všetkých je nedostatočná. existuje vela prostriedkov prirodnej medecíny, napr aj vobenzim, . okrem toho mam dobré skúsenosti s prirodnými produktmi audiron, alebo oraklin priamo potierať a nasvecovať červeným svetlom lasera alebo použiť lampu biostimul účinky sú rýchle ustupuje bolesť a rýchlo sa rana hojí. kde zohnať oraklin alebo audiron najdete na internete. hoci mam možnosť poradiť viac, nechcem porušiť pravidlá fora.

parazitik

Mirusiatko, ten vacok je podla mna v pohode, ved to je vlastne rana co sa musi zahojit, tak aj to rozryte dasno ma vselijake tvary... ja som tam tiez take daco mala ale potom mi museli vybrat stehy a potom to velmi bolelo, ledva som usta mohla otvarat, tak netusim ako to potom vyzeralo. zapal by si podla mna vedela keby si mala, to by bolelo uplne neznesitelne a este aj teplotu som mala