výsev drobných vyrážok ako krupica u dieťaťa

Príspevok v téme: výsev drobných vyrážok ako krupica u dieťaťa
tinush

Prosím poradte, môj 4 ročný syn sa mi pred týždňom vyhádzal na celom brušku, na hrudníku nie, je to aj pod pazuchami a aj na stehnách z predu a aj zo zadu. Niečo ako drobnulinké vyrážky krupicové, sem tam to trošku navrie a sčervená. Mám ďalšie dve deti, tie nič nemajú. Doktorka poradila fenistil kvapky a natierať indulónou. S tou som po 2 dňoch prestala lebo mu to po tom ešte viac napuchlo. Fenistil kvapky berieme, od včera mu to natierám aj Holtovým krémom. Nevidím cez deň že by sa škrabal, v noci som si všimla len raz sa poškrabal. Máte niekto takú skúsenosť? Nevidím to na ústupe. Stále je to rovnaké! Som vďačná za každú radu.

gastanko2016

syn sa mi takto vysypal pred dvoma týždňami a následne na to za pár dní dostal soplíky. Doktorka mu zobrala krv na rôzne infekcie a baktérie, ale všetko má ok. Vravela, že to bol asi nejaký vírus, ktorý sa prejavil aj kožne. Dala mu na to fenistil a ichtamolovú masť.

kia32

Moje kočky to tieť mali a podľa mňa je to zo škôlky reakcia na streptokoky,niečo ako jednoduchšia forma šarlachu - prečítaj si na zozname chorôb tu na tomto fóre.Zadáš šarlach a vyhodí ti to opis vyrážok.Podľa mňa to je to. Indulona môže a nemusí pomôcť a Holtov krém je podľa príliš silný.Ja na to nedávam nič a krátko na to ako sa vysypali boli choré s horúčkami a soplom a bol im zistený streptokok peneumoniae.