Nespavosť v skúškovom období

Príspevok v téme: Nespavosť v skúškovom období
noname1

Zdravím vas vsetkych...som vysokoskolacka a vzdy cez skuskove obdobie sa opakuje tento isty problem - nespavost. V noci sa budim asi kazdu hodinu s tym ako keby som este po dni, ktory som sa cely preucila nevypla mozog, ako keby stale isiel aj ked uz nemusi...Je to ako premyslanie v spanku..neviem, ci to je stresom (mozno nejakym vnutornym) lebo na ten som si za tych par semestrov co studujem uz zvykla. Rano potom nemozem vstat, budim sa nevyspata a s bolestou hlavy, co sposobuje to ze sa nemozem dalej ucit. Aj ked si idem lahnut unavena na smrt, zaspim ale za chvilu som hore, vytriestam oci do tmy a vsetky myslienky (nie len skola) sa mi tocia stale dokola. Neviete mi nieco na to poradit?

Liliann

mám problém tiež keď ma niečo dôležité čaká, skúška a tak, ráno by som spala a potom som oťapená. Pomohli by nejaké tabletky na spanie ? poraďte.

sajfina

tak to ja mam uplne opacny problem,cez skuskove by som stale spala a spala,akonahle sa zacnem ucit,hned mi oci klipkaju...

xennia

Ja som zistila, že sa to deje keď sa učím večer. Skús si to tak rozdeliť aby si do toho už večer a v noci nekukala - ak to teda pôjde a večer skús vyplniť niečím inším, priateľom? :))

renči

Ja na vypnutie mozgu používam príjemný kúpeľ a dobrý drink, sekt alebo varené vínko, a po skúškovom si neodpustím masáž alebo víkend vo wellness hoteli, najlepšie spojený s lyžovaním alebo tenisom. Potom už sa dokážem aj uvoľniť a samozrejme si vynahradiť chvíle s mojím Paťuškom :)

ewinka

je to stresom, skuste si medzi ucenim urobit chvilku pre seba, ci uz vonavy kupel, alebo sa chodte presjt, alebo nieco take..., ja viem je to skuskove..., a neda sa tak.. s casom, ale... :(

kotvaska

No neviem poradiť, ale mám presne ten istý problém. Najmä ten večer pred skúškou. Ľahnem si tiež unavená. Telo akoby oddychovalo, ale mozog ide naplno. Niekedy mi to pripadá ako počítač, alebo telka. Normálne mi to ide v hlave ako obrazy, niekedy "vidím" texty z ktorých som sa učila. Keď náhodou zaspím, tak sa za chvíľu zobudím (aj 10 krát).