Najlepší makeup nie umeli ale prirodzený na tvári ako babika

kaktuska1

mne sa vacsinou tvorili vyrazky pred menstruaciou na brade. tak som si cistila plet s tonerom aj rano, po praci aj vecer, niekedy som si davala aj bylinkovy obklad na plet. ale odkedy pouzivam z tej kozmetiky toner, krem s tym tonovacim kremom, tak sa mi vyrazky uz netvoria. predtym som pouzivala aj tonovaci krem od avene, ale tiez sa mi po nejakom case vytvorili vyrazky. poskulovala som aj po nejakej prirodnej dekorativnej kozmetike, chcela som aj ceruzku na oci, tiene, ruz atd. pozerala som na kozmetiku Avalon, Mythos ale aj v tej borlind som to videla ze to maju. neviem sa rozhodnut este.

michaella

No to poznám... Ja som sa tiež v kuse púdrovala, lebo to bolo strašné, ale teraz si popritláčam vreckovku na tvár a je to lepšie, lebo keď sa často púdrujem, tak to moc vidno po celom dni. Ale tónovacie znesú viac ako make-up, čo sa toho púdrovania týka. Preto ich nechcem moc používať, mne nevadí, že tónovací kryje menej, ja mám akné hlavne iba na brade a sánke, ale tak to rozdýcham. A myslím, že to aj tak vyzerá lepšie, ako keď sú pupáčiky skryté pod omietkou.

kaktuska1

no to mas pravdu. to sa pri trosku tmavsich make upoch stava. ale zase ja s tonovacimi kremami som tento problem uz nemala, lebo tie az tak nekryju ako make up a posobia prirodzenejsie. kazdemu asi vyhovuje nieco ine, ale ja som tento problem pri tonovacom kreme nemala :-) ja mam mastnu plet a jedine ked si dam tento krem tak sa mi plet tak nemasti. niekedy som sa pudrovala aj 5x denne ked som bola v praci, teraz staci max. raz a stale to vyzera prirodzene bez flakov.

michaella

Mne nie je až tak veľmi tmavý, lebo keď som ho rozotriem na krk, tak to vyzerá celkom normálne. Ten rozdiel vidieť ale hlavne v okolí úsť a bojím sa, že keď sa mi počas dňa to zotrie, tak to bude svietiť. Čiže od prirodzenosti to bude mať viac ako ďaleko :) Ale keď hovoríš, že je svetlejší o niečo, tak by mohol byť dobrý.

kaktuska1

Ja som pouzivala tiez tonovaci krem od nivey predtym. Ten je o cosi tmavsi ako ten co mam teraz. Najprv som si myslela ze ten tonovaci co mam teraz je az moc svetly, ale pekne splynie s pletou a vobec nehrozi "maska". Kludne vyskusaj a uvidis, ja som spokojna:-)Ja mam takmer celu tuto seriu aj toner, krem a tonovaci krem a plet sa mi o cosi zlepsila.

michaella

Aha, no ďakujem :) Lebo by som ho nechcela zbytočne kúpiť, ak by bol tmavý. Na Niveu som sa maminke mohla vyhovoriť, že mi je tmavá, tak som jej ju venovala, že ja si kúpim iný :) A keby mi aj ten ďalší bol tmavý, to už by bolo moc :) Možno skúsim aj ich krém, lebo ten čo som mala mi už došiel a ja neviem, aký ďalší by som vyskúšala. Všetky u mňa majú vždy iba krátkodobý účinok. Ale ďakujem za odpoveď :)

kaktuska1

miska, myslim ze maju 2 odtiene, svetly a tmavy. ja mam ten svetly lebo mam dost svetlu plet, do solarka nechodim a na dovolenke som bola naposledy pred 2 rokmi:-) ale davam si trosku farby na lica tiez od nich. predtym som pouzivala puder z avonu, ale zistila som ze vyrazky sa mi sem tam tvorili z neho napriek tomu ze som pouzivala liecivy tonovaci krem.

kaktuska1

citala som v teme "alverde maniacky" nejake prispevky a tam hovorili ze alverde obsahuje silikony a neviem co este a nivea parabeny. mozno mas alergiu na niektoru z tych zloziek. musis si vyberat prir. kozmetiku ktora je kontrolovana, t.j. certifikovana ta nema nic z coho by si mohla mat alergiu. Ja pouzivam annemarie borlind, seriu dermakozmetiky dado sens, od nich mam tonovaci krem ktory je na problematicku plet, mastnu a aknoznu plet. ten mi dost pomohol a zapal mi zmizol cize uz mam peknu hladku plet. dobra stranka o prirodnych kozmetikach je www.prirodnakozmetika.sk tam co som citala je to dobre rozpisane o kozmetikach co obsahuju

michaella

Veď ja používam tónovací... Dosť dlho som používala iba púder, ale teraz sa moja pleť nejako zhoršila a to mi dosť vadí, a používala som aj make-up, ale ten prekáža už aj mne. Len neviem, v lete som používala tónovací od Alverde, ale teraz mi je už tmavý, kúpila som si od Nivei, ale aj ten sa mi zdá trošku tmavý, aj keď nie moc. Ktoré značky, také v priateľnej cene, ešte majú tónovací krém?