Biele hrudky v hrdle...neviem to lepsie opisat

Príspevok v téme: Biele hrudky v hrdle...neviem to lepsie opisat
maruskacica

Ahojte! Uz dost dlhe obdobie par rokov mavam pravidelne v zime aj v lete biele hrudky/hnis/ na bočnej strane hrdla v tych dierkach :DD..nenapadnu ma lepsie slova, neviem to lepsie opisat sorry. Chodim pravidelne k lekarke, pravdaze len v tedy ked mam chripku a podobne. Pytala som sa lekarky kedy mi to zmyzne a ze časom. To sa s tym neda nic robit? Vadi mi to velmi, lebo to zapacha. Co s tym?..nejake babske recepty?...dakujeeem

Lucinocka144444

Na to niesú čaje ani nič také. Treba to len vybrat buď čajovou lyžičkou alebo vatovou tyčinkou alebo prstom. Sú o tom aj také videá - Tonsil stones.

Ahoooooooooj

Ahoj! Našla som liek riešenie hrudok v hrdle je PANADOL 500 zevina je to skvele riešenie ja som ich mala tiež a prvý deň bolo po nich ja jasne že tam som ešte mala nízke hrudky ale do troch dni sú pre ďakujem
PS
A len tak pre zaujímavosť je to na recept ;(

Ahoooooooooj

Ahoj! Našla som liek riešenie hrudok v hrdle je PANADOL 500 zevina je to skvele riešenie ja som ich mala tiež a prvý deň bolo po nich ja jasne že tam som ešte mala nízke hrudky ale do troch dni sú pre ďakujem
PS
A len tak pre zaujímavosť je to na recept ;(

striekacka

aj mne sa robia tie biele hrudky....v poslednom case som mala na pravo v tej dierke za mandlou bielu hrudku a nedaj boze ju vybrat,ani s vatovou tycinkou,tou som si ju skor zatlacala hlbsie,ani pinzetou,vzdy som len kusok z tej hrudky odzdibla a dnes som to vyriesila najlepsie,bola som si kupit striekacku v lekarni za desat centov a jednoducho som to vytiahla zo striekackou. rozmyslala som aj a aj som kupila,ale uz zbytocne,kedze som to vyriesila,ze s odsavackou pre deti na soplik,ale kedze sa mi to krasne podarilo so striekackou,fakt odporucam...myslim,ze sa mi to bude robit aj nadalej,mozno tie hrudky su zvysky jedla,ale teraz uz mam riesenie... :o)

Mon8888

To co mate sa vola mandlove kamene (tonsil stones) a caje to neodstrania.nema to nic s anginou ani zapalom.su to usadeniny v tych skarach.jedina cesta ako sa ich navzdy zbavit je odstranit mandle.

parazit

Tiež mam problem s hrudkami na mandliach,ktore otrasne zapáchajú. O dutinu ústnu sa starám poctivo,prav. umyvanie zubov,čistenie medzizubneho priestoru,vyplachovanie Listerinom,dezinfekcia mandlí Joxom,nič nepomáha,už sa odmietam bozkávať so svojim mužom hoci sa snažím maskovať svoj dych,aj pri komunikáciii v práci sa snažím dodržiavať určitú vzdialenosť,alebo otáčam hlavu rôznymi smermi,vyzerám ako psychicky narušená ale ako inač to zamaskovať?Krvné testy mám v poriadku,takže som relatívne zdravá,len mám takýto hendikep.Tých bielych votrelcov na mandliach si pravidelne odstranujem.Kto mi vie poradiť?

[zruseny35]

ahoj...to su hnisave mandle.Možno ich mas aj zvečšene.Má to moj syn v puberte.Zapácha to vtedy ked ješ sladkosti a piješ sladku vodu(sirupova voda v škole a jedena sladkost na den a už je "vybavený"-cítiť to).Tak isto vadí ked do čaju dám citronku.
Pomaha mu na chrípky 500mg sumiveho c-vitamínu na den, do 1l vody-nieje vobec chory v priebehu roka,ani neochorie od druheho choreho.
Skus piť len bylinne čaje bez cukru (harmančekovy,mätovy), tie vytiahnu zapach aj keby išiel až zo žaludka.