Kedy má žena plodné dni?

rapopo

My pouzivame s manzelkou jeden nemenovany elektronicky pristroj - pocitac, ktory meria teplotu a na zaklade nej vyhodnocuje plodne a neplodne dni. Pouzivame to uspesne uz niekolko rokov - v Nemecku sa to velmi casto pouziva a predavaju to v lekarnach. No a ten ukazuje pravdepodobnost otehotnenia. Zvycajne zacne ukazovat v 4 den menstruacie od slabsej pravdepodobnosti az to stupnuje bud 14-ty alebo 18-ty den ako max. pravdepodobnost podla teploty. Berie to do uvahy aj zivotnost spermii. Raz som si myslel, ze sa pokazil, lebo ukazoval 12-ty den ako max. a od 13 dna ako neplodne dni no a manzelka potom mala v ten mesiac cyklus len 21 dni. Fakt nechapem, ako ten pristroj funguje, ale naozaj to nejako dokaze presne vypocitat (predtym je ale nutne ho par mesiacov pouzivat, aby si vytvoril profil zeny - vtedy daval aj dlhsie obdobie plodnosti, ako teraz) a dokonca aj ked manzelka mala mierne zvysenu teplotu oproti beznej co mavala (ale bolo to pod 37), tak upozornil na moznost, ze moze byt chora a ona naozaj o par dni ochorela. Da sa to pouzit aj opacne - ak by chcela zena otehotniet.

xem

malo by to byť hneď po krámoch lebo sa tam dostaví nové vajíčko vpodstate môžeš otehotnieť aj keď máš nechránený sex počas krámov lebo spermie sú vo vagíne živé aj tri dni a nemysli si že všetko zo seba "vytlačíš" alebo to proste ako krámy alebo spolu s nimi vytečie ..
a plodné dni končia asi cez pms lebo to sa už vajíčko chystá na odchod atd. asi max ten týždeň pred krámami aj menej.

ale opravte ma kľudne ak sa mýlim toto som sa len dočítal keďže niesom baba :) ale ak ideme na to logicky tak by to takto malo byť.