slepacia polievka

vsevedka

Mary-anne, tak sa cez víkend dokuríruj!
Mne pomáha na hrdlo najlepšie Neo-angin tbl.bez cukru, nemajú síce takú mohutnú reklamu ako Strepsils, ale obsahová látka je taká istá, navyše Strepsil som kúpila drahší a bol sladký, takže som bola celá obleptaná ako decko po lízatku.Na nádchu pomáha zinok, alebo Cetebe so zinkom. Dobrý je aj Nasivin sinus tablety, ten dávam pri nádche dcére, ale vtedy, keď je nos upchatý a hrozí zápal prínosových dutín, ty máš však problém presne opačný - "fontánku", takže by to bolo zbytočné vyhodenie peňazí, keďže je dosť drahý.

mary-anne

vsevedka- dakujem za radu, urcite to vyskusam.samozrejme, tesim sa na nedelu, vtedy robi tuto polievku mama a je bozska!:-) no ako citim sa lepsie, ale boli ma trosku hrdlo a tecie, doslova tecie mi z nosa..mam ho cely cerveny, fnuuk

vsevedka

Ak budeš nabudúce variť kuraciu polievku skús dať miesto stehien 2 kur.trupy/ja mastné pod kožou pokiaľ sa dá pred prípravou ostrým nožom zoškrabnem alebo odrežem/ a pridaj niekoľko krídielok, prípadne ak máš aj vnútornosti /napr.pečienka, krk.../ a vývar bude sinejší a zdá sa mi i chutnejší. Ja pridávam i kúsok zeleru a kalerábu.Niekedy varím aj z kur. pŕs, samozrejme tých s kosťou a kožou, nie filiet.
Tak mary-anne nech ťa chrípka obchádza, čím viac tekutín /polievky i bežný pitný režim,/ snáď teraz i ovocné šťavy, pretože čím sú sliznice vlhkejšie, tým ťažšie sa na nich vírusy a baktérie usídlia.

Mimi323

No na Slovensku také probiotká (ako boli Puritans pride)určite nenájde. Tie čo sú v lekárňach, tak tam je oveľa menej baktérií a sú podstatne drahšie, no ale čo už.
Kaťaaa, asi sa pletieš:)

mary-anne

skusim sa nejako poradit aj s lekarnickou (ak mi nebude ovsem nutit nejake podla nej tie naj. a najdrahsie.., ved biznis je biznis a teraz sa obchoduje uz aj so zdravim:- ( )
tak dakujem ti RNG, pekny dnik este..

RNG

mary-anne, ja som mal v obchodoch celkom cenove pristupne probiotika, 6 miliard na dve kapsule, kapsule sa rozpustali az v crevach a boli tam tusim 5 kultur, vcitane L. bulgaricus.
Iste najdes nieco podobne na trhu a jedna flaska ti postaci na cely rok, razza tyzden-dva

mary-anne

no ano, ale ked uz len preventivne chcem brat tie probiotika, staci mi aj mensie mnozstvo, teda aj cenovo lacnejsie?

RNG

mary anne, ja beriem aspon raz za dva tyzdne na noc s jablkom 6 miliard az 15 miliard kultur, minimalne 6 druhov, niekedy az 15 druhov.
Prave som dostal jeden produkt z 35 miliardami na 2 kapsule, v ktorom je az 15 roznych kultur.
Osobne davam pozor na to, aby boli v nich aj Lactobacilus Bulgaricus, lebo ten produkuje aj antiviralne latky.
Take velke mnozstvo sa s pomocou jablka(vyziva pre probiotika) a ochranene kapsulou, ktora sa rozpusti az v crevach je schopne rozmnozit za jednu noc na 500 az 1000 miliard v crevach, co je plne osidlenie criev a to sa tam aj bez pridavania dalsich udrzi pomerne bezpecne samo az do pouzitia atb alebo hnacky.