ako s nimi komunikovat?

Príspevok v téme: ako s nimi komunikovat?
lekar

ako mam komunikovat s lekarmi, aby ma nebrali ako soplanu? mam 21 rokov, uz niekolko rokov chodim k lekarom sama (sme sa tak s mamou dohodli - aj ona ma svoje problemy a chodi k inym lekarom) a vzdy mam taky pocit, ze to, co poviem lekarovi, neberie vazne alebo to prepocuje. napr. raz som povedala neurologicke, ze mam bolesti od urazu a akoby to neregistrovala a nevyjadrila sa k tomu (hoc ten uraz bol davnejsie). bola som u alergologicky, ked som brala akesi lieky na posilnenie imunity - IMUNOR asi co co a som jej povedala, ze mi to nepomaha velmi (brala som 8-9 antibiotik za 2 mesiace - proste hruza) a ona ze ne, ze to neni pravda... chcela som nieco ine a ona povedala, ze jednoducho mi nic ine neda, lebo nema... co je blud podla mna. alebo ked som raz navstivila endokrinologicku, lebo mi prislo nevolno (internista ma poslal za nou), tak sa nad lekarskou spravou internistu smiala, jakeby to daco vtipne bolo a ked som sa opytala, ze ci to nemoze byt od liekov ta nevolnost, co mi predpisala (Euthyrox75), teda ci nepotrebujem nizsiu davku alebo co, no ta sa zabavila, ze ne urcite to neni od toho...

nie som zvyknuta sa s ludmi na ulici ci lekarmi hadat ani si vydupavat svoje jak rozmazlene decko. ale pri nich mam pocit, ze to inak nejde. ako s nimi komunikovat? napr. na margo urazu chcela som ist na rontgen, ale myslela som, ze mi to navrhne sama neurologicka, pretoze by mala vediet, ci som si pri tom uraze nieco nebuchla alebo nezlomila... ale ona bola ticho a nevyjadrila sa. zazili ste nieco take? mam si to proste svoje vydupat u nich? neni to drze?

sestra mi povedala, ze pokial lekarovi clovek to nenaserviruje popod nos, tak to nepochopi... a tvrdi, ze ona bude musiet tam chodit, lebo ze mne to nepovedia... tak sakra co to ma znamenat? je pacient sestra alebo ja? JA!

a tiez ked som bola na ocnom, cirou nahodou mi akoze zatajila, ze na odborne vysetrenie do ineho mesta ma posiela preto, ze je podozrenie na zacinajuci zeleny zakal (co som pochopila z precitaneho na internete), ze to neni sranda. ked som rozpravala so sestrou (ona volala lekarke, lebo chcela vediet viac o vysetreni ci skratkach ci co... - je zdravotna sestra totiz), tak ma zdrbala, ze ako je mozne ze som jej o zelenom zakale nepovedala. no a odkial som mala dokelu, ked mi to lekarka ani nenaznacila?

mirka222

aj ku mne sa tak niektorí lekári správajú. oni si asi myslia že keď sú lekári tak sú niečo viac ako ostatní ľudia.. ja už sa nad tým radšej ani nerozčuľujem a riešim to tak, že ak vyslovene nemusím ísť ku lekárovi tak tam nejdem. idem len keď už naozaj nemám inú možnosť.

lekar

ja mam pocit, ze kym im nevytriem slovne hubu, tak sa nespamataju. proste ja si nezvyknem za kazdu jednu cenu presadzovat a prekopavat svoje, ale tak to vyzera, ze budem musiet zacat...

kuzio

No neviem si to vysvetlit,ku mne sa sprava moj zubar ako k soplani,ked som tam ani sa ho na nic nepytam lebo odpovie tak primitivne,radsej som ticho. Asi vyzarujeme nieco zvlastne,do svojho okolia ked nas tak prijimaju.