..stres..

Príspevok v téme: ..stres..
(hrusticka)

vzdy som bola taky vacsi-mensi stresak, z nejakych takych tazsich situacii som vzdy mala stres. ale vsetko som vzdy mala pod kontrolou, nic hrozne. lenze najhorsie je, ze posledenou dobou sa to vymyka spod kontroly a stres ma chyta pomerne casto. chodim este na strednu a odmala som bola strasne vzorna ziacka. vela sa ucim, az kym nie som dobre pripravena, pretoze mam v hlave akysi blok - a to mat co naj naj znamky a byt co najlepsia. preto sa aj dlho zvyknem ucit. no lenze posledne dni zazivam neprijemne situacie. nikdy mi nevadila odpoved, ved co, je to len bezna odpoved. ale ked ma teraz niekto ide vyvolat, zacne mi neskutiocne busit srdce, obleje ma pot a mam dojem, ze odpadnem. a to pritom som sa to den predtym ucila, cize by som mala dostat dobru znamku. a najhorsie je, ze potom mi to nepali a popletiem vsetky veci, ktore som vedela alebo zrazu mam okno, na nic si neviem spomenut. alebo som mala jednu prezentaciu a na zaciatku sa opakovalo to iste a to mi pritom doteraz vobec nevadilo vystupovat takto pred verejnostou, uplne v pohode. ja nechapem, aj ked si poviem - ved o nic nejde, obycajna odpoved, ved aj ked nieco zle dostanem, proste to neovladam a ten stres na mna aj tak pride. snazim sa, ale zatial nijako sa mi to nedari. prosim vas, kto mi vie poradit co robit?

Gerbil

Stres je aj môj problém. Ale je to veľmi špecifické: vždy som bol typ, čo si z ničoho nerobil ťažkú hlavu. Poslednou dobou ale pociťujem stres vždy, keď mám ísť do roboty. Svoju prácu vykonávam už dlhšiu dobu, udomácnil som sa, svoj výkon môžem kľudne zhodnotiť ako úspešný, ALE i napriek tomu sa toho stresu nedokážem zbaviť.
Poznám rôzne metódy, ako ho kontrolovať, venujem sa rozličným oblastiam, ktoré mi v tom len pomáhajú, no stále si ten stres nájde svoju miniatúrnu cestičku a pocítim ho.

Z vlastných skúseností ti poviem: rozmýšľaj nad všetkým, čo s tvojím stresom súvisí. Uvažuj nad možnými i nemožnými príčinami, kľudne si ich aj nahlas hovor, keď si sama. Treba hľadať, hľadať a hľadať a akonáhle človek nájde, porozumie a stres odíde. Tento stav som viac krát dosiahol, no iba dočasne.

Mnoho ľudí má daný blok, ktorý iní ľudia nepochopia. Tí len môžu hádzať frázy že treba dýchať a zahodiť to za hlavu, lenže tak hovoria tí, čo ozajstný stres, uložený dakde hlboko v duši nepoznali. A postupne, keď začneš tomuto stresu (ja si ho často vizualizujem ako zlého škriatka, predstavivosť vie značne pomôcť) prichádzať na kobylku, budeš schopná sa ho zbaviť. Všetci musia v živote prejsť mnohými skúškami. Ľudia ako my sa musia naučiť zaobchádzať so stresom, avšak za deň sa to zvládnuť nedá. Je to proces dlhodobý; treba veriť a mať odhodlanie.
Sorry, za tak dlhú správu, no ide tiež o moju osobnú skúsenosť, a tak som neodolal rozpísaniu sa.

(hrusticka)

no, to bude poslednou moznostou, ak sa to inak nebude dat riesit. a nieco volnopredajne by som na nieco taketo nezohnala?

(hrusticka)

dakujem. len akokolvek sa snazim, tak sa mi to nijako nedari premahat. aj ked si poviem, ze o nic nejde, zhlboka dychaj, ten pocit v poslednej dobe aj tak pride. ja len dufam, ze sa mi to raz podari zvladnut.

janíča

najdi si stranku psychiatrickej liečebne hronovce,maju tam aj otazky na psychologa,su to fajn ludia,diskutuješ po nete.držím palce

plamienok

viac menej pises o takom strese,ktory ta pohlcuje v skole.myslim,ze si sa velmi zamerala na to byt naj a teraz ked pride k tomu sa prejavit tak to tvoja psychika tazko nesnie mozno z obav ci to zvladnes.

(hrusticka)

prosim. tak sa este opytam - existuju nejaki psychologovia po nete? by som sa to tam skusila opytat, ale neviem ziadny web na nieco take.