mam 16 a som tehotnaaa!!

dd

Majus,ja len musim suhlasit s babami, co Ti tu pisu..rodicia su z toho v soku...moji boli tiez, ked sme im oznamili, ze cakame babatko a to som mala uz 21rokov(a este 1,5rocnika VS pred sebou..).tiez boli nastvani, z toho mimo, ocino so mnou pomaly ani slovo neprehovoril asi mesiac..mamina mi tiez hovorila, ze ich to sklamalo, ze sme si "zariadili"babatko este pocas skoly.."vyhadzovala" mi to na oci este aj po skonceni skoly.musia to trocha predychat, schladit sa, zmierit sa s tym..hlavne nepodliehat panike, neprepadavat zufalstvu a pod..bude sa to musiet nejako riesit, len si riesenie dobre rozmysli, tak aby si neskor v zivote nic nelutovala!a tiez suhlasim s tym, aby si to povedala priatelovi..ktovie, mozno ozaj bude ten jediny, kto Ta podrzi..a ked by nie(co velmi dufam, ze sa nestane), tak mozno to posunie rodicov k tomu, aby sa za Teba postavili..vela stastia a hlavne mudrosti rodicom aj Tebe a priatelovi pri rozhodovani....

monika+íá

dievčata ti dobre hovoria. pre rodičov to je obrovsky sok pretoze doteraz si bola ich mala dcerka a zrazu mas byt matkou, neboj sa potrebuju sa aj oni z toho spamatat, je to pre nich obrovsky zlom v ich zivote a v zivote ich dcery teda teba. neboj sa bud silna a tie prve kriticke momenty prekvapenia a soku musis zvladnut s nadhladom. uvidis bude lepsie

adriana

ahoj majus..v prvom rade držím palce, aby to pe teba dopadlo čo najlepšie..a nenechaj sa prosím nikým ovplyvňovať..si síce mladučká, ale snáď by si si mohla sadnúť a v pokoji prebrať všetky pre a proti..najprv sama a potom možno aj s mamou, alebo s niekým dospelým, kto už nejaké životné skúsenosti má..nenechaj sa ovplyvňovať žiadnymi fanatikmi a hlupákmi, ktorí lepia blboardy a všetkých by nás najradšej šupli do obdobia stredoveku...akokoľvek sa rozhodneš, ver tomu, že to bude mať vplyv na celý tvoj život...keď sa rozhodneš mať dieťatko, ak ťa nemá kto zabezpečiť, čakajú ťa ťažké chvíle..bude sa to dať zvládnuť a odmenou ti bude tvoje dieťatko..ak bude všetko OK..otázka je, ako to dopadne, ak tvoja finančná situácia nie je ružová a nie je nikto zodpovedný, kto by ťa podržal..ak sa rozhodneš opačne, nikto ťa za to nemôže odsudzovať a ani ťa presviedčať o tom, že to urobiť nemôžeš...je to tvoj život, tvoje telo a ver mi, že žiaden chlap na seba neprevezme zodpovednosť za to, že sa vaše dieťa narodí a nebude sa oň starať miesto teba...toto je jednoduchšia cesta, nikto ti však nikdy nepovie, ktorá je správnejšia...drž sa a nepočúvaj zaslepencov...žijeme v storočí, kde nikto nemá právo nikomu porúčať a o nikom rozhodovať...musíš sa rozhodnúť sama...ešte raz veľa šťastíčka...a skús nateraz dôverovať mame..možno aj babke...niekomu, kto ťa má veľmi rád a myslí to s tebou len dobre...

lenuliatko

povedz mu to.JEDNOZNACNE.necakaj.mozno bude nakoniec on ten jediny ktory ta teraz podrzi.nemozes to predsa vsteko zvladnut sama.premoz sa a povedz mu to.

lenuliatko

ahoj majus.no ani ja by som to urcite neprijala normalne keby mi to povie moja dcera.ALE to neznamena ze ta nemaju radi!
len sa potrebuju z toho vsetkeho spametat.urcite su nastavni na teba ale aj na seba ze ta nejako"neochranili".to ma kazdy rodic ten pocit.len sa snimi nehadaj urcite lebo po prve nic sa tym nevyriesi a ty sa nemozes vystavovat teraz velkemu stresu kvoli babatku.prve 3 mesiace su take kriticke musis na seba davat pozor.verim ze si ho chces nechat.
rodicia sa upokoja budu mozno po tebe este kricat ale co ine sa dalo cakat.ved si este mlada a necakali ze sa stane toto.ale to neznamena ze si teraz zla alebo co.proste nezmenis to.
drz sa

me for me

jaaj majus to mi je luto,obcas som na teba po minule dni myslela:)aj v skole som o tebe kamaratkam hovorila,som len o rok starsia ako ty..moc moc ti drzim palceky,presne ako hovori fiifa tak rodicov to prejde,a vsetko bude dobree..a co na to priatel??

neva

majus - ako sa stavia k tomu Tvoj chlapec?
Veď je to rovnako jeho zásluhou, čo sa stalo. Vie o tom? povedala si mu to?

fiiifa

To mi je ľúto, ale žiadna kaša sa neje horúca, takže neboj, ono sa to utrasie, prejde prvotný šok u rodičov, začnú uvažovať trochu reálne a určite niečo vymyslia. Pamätaj, nik ťa nemôže nútiť do niečoho čo nechceš. Urob to, čo ti radí srdce, to bude tá správna cesta. Veľa šťastia.