očný tlak

Príspevok v téme: očný tlak
maurie

ahojte, priateľ trpel už niekoľko týždňov migrénami, lekárka ho poslala na očné vyšetrenie, dnes tam bola a očná mu povedala že má niečo s očným tlakom, v marci má ísť ešte na nejaké vyšetrenie a potom asi na 4 dni do nemocnice, nevie nič bližšie, nosí okuliare na diaľku. Neviete mi povedať, čo to znamená ten očný tlak? čoho by sme sa mali báť, či je to vážne, alebo nie? a aké vyšetrenia asi bude musiet podstúpiť? Ďakujem za odpovede

a2

ja som bola na laserovej operacii a tam sa dozvedela, ze mam zvyseny ocny tlak. no zalezi o kolko. normalny je do 18 a ja mam na jednom 19 nieco a na druhom 20. kvapky na znizenie sa davaju od 24. neviem tie jednotky. no ked si das do googlu najdes tam aj o glaukom, sedom zakale a tusim zltom? citala som si to nedavno. cize tiez ma este cakaju vysetrenia za mesiac, nakolko som 2 mesiac po operacii. drzim palce priatelovi aj sebe :)

cooldjka

ak ma vysoky ocnytlak, bude to v poriadku,len si stale bude musiet kvapkat kvapky na vyrovnanie tlaku (kazdy vecer). moj ocko to ma,takze viem,co to obnasa :)

zee

vyssi ocny tlak moze byt znakom glaukomu,teda zeleneho zakalu a ten treba liecit,lebo neliecny moze byt nebezpecny pre ocny nerv,ak sa potvrdi glaukom,mala by byt nasadena liecba,najcastejsie kvapkova,ale ak sa nameria vyssi ocny tlak,nemusi to hned znamenat glaukom,treba urobit vysetrenia,preto asi na tu hospitalizaciu,aj ked 4 dni sa mi zdaju vela

adka000

No Mauri mamina mojej kamaratky mala vysoky ocny tlak.Vazne ja to dost lebo mu moze prasknut cieva.Ale neboj preto musi ist do nemocnice aby zistili preco to ma dostane na to lieky a to sa upravi.