vysoký tlak a bolesti??

zwedavus

redsun, v tvojom prípade pravdepodobne pôjde o ten syndróm bieleho plášťa. má ho veľa ľudí, nie je dôvod na paniku.
pre istotu: meraj si tlak doma, v kľude a namerané hodnoty si zapisuj. pri najbližšej návšteve lekára mu tieto výsledky dones ukázať, aby mohol hypertenziu vyvrátiť, resp. potvrdiť.

zwedavus

záleží od toho, či máš vysoký tlak dlhodobo, alebo len príležitostne, t.j. po nejakej fyzickej aktivite a pod. tlak si vždy meraj keď si v kľude a častejšie. podľa toho ľahšie zistíš či býva permanentne zvýšený alebo nie.
na upokojenie organizmus je dobré piť šumivé Magnesium, nejaké ukľudňujúce bylikové čaje a snažiť sa vyhýbať stresu. a na tlak je výborný cesnak, môžeš vyskúšať. ak ti nič nezaberie, obráť sa na lekára.

zuzana12345

Maťo je to spodná hranica vysokého tlaku.Kúp si Magnex + vitamín B6.Pokiaľ to nieje nevyhnutné liekmi na tlak sa nenapchávaj lebo by si ich musel užívať stále.

redsun

mojkovia ja ked idem k lekarke tam mi namera aj 150/90 a ked so doma alebo idem k mojej sestricke zmerat tlak tak mam 120/70 110/80 moja doktorka vravi ze mam hypertenziu alebo syndrom bieleho plasta podla mna je to syndrom !!!! proste ked si meras tlak ujista sa ze si v pohode a ze si kludny !!! lebo ked ho mne meraju na kardioologii ta normalne som nervozny !!!gl a ona ta bude liecit iba tabletkami kolko mas rokov ? myslim ze to nieje uzitocne jest tableky jesc vela ryb , ovocia ! a bude to okej napis mi potom ak chces

kraaska

ahoj aj ja som sa liecila na vysoky tlak.kym som nemala lieky zvykla som si dat cesnakove tabletky,to len zapit vodou,kupis ich v lekarni,alebo caj na tlak..a ist sa dat vysetrit k internistke to je naj. co mozes urobit...

fizzy

hypertenzia sa zacina od hodnot, ktore si uviedol. moze byt primarna, ked je pricina neznama, alebo sekundarna, ked je prejavom ineho zakladneho ochorenia napr. endokrinne. to, ci potrebujes medikamentoznu liecbu najlepsie posudi lekar.

werča

kočky aj ja mám dosť často zvýšený tlak, počula som, že ženy pokiaľ majú menzes sú chránené-je to pravda?