nemocenske poistenie

neva

Nemusíš sa báť, určite dostaneš zaplatenú PN-ku, je len otázka kedy. Pravdepodobne za január až v marci.
Nebolo by na škodu tam zavolať, kde to stojí, určite Ti povedia, že dostali oneskorene od zamestnávateľa tvoje papiere.
v roku 2005 som mala zlomený členok - 3 mesiace som bola PN, Zo socialky som dostávala nemocenské s mesačným oneskorením.

elzza

Ja viem, ale tych zaplatenych prvych 10 dni od zamestnavatela nie je PN ale nahrada mzdy, to som dostala.... Takze sa nemusim obavat, ze vobec nedostanem peniaze, ze sa nebudem musiet spatne domahat toho co mi patri?? Ja dufam ze uctovnicka mojho zamestnavatela vsetko dobre spracovala a aj moj gynekolog posielal nejake papiere do socialky samozrejme..

inka

neviem ako je to vo vasom okrese ale u nas soc.poist.spracovava len tie PN,ktore ma na stole do 6.dna v danom mesiaci.ak pn vasa mzdarka nedala do tohoto datumu tak peniaze dostanete az v marci.v kazdom pripade ale mate dostat peniaze za prvych 10 dni PN od zamestnavatela vo vasom vyplatnom termine.

filipka

Socialna poistovna sa absolutne neponahla so spracovanim PNiek a posielanim penazi. Mne dokonca neposlala peniaze 3 mesiace.

neva

Je možné, že svoje peniaze uvidíte až v prvej polovici marca. Obyčajne mzdárka pošle papiere do soc. poisťovne v čase spracovania výplaty t.j. okolo 10-tého v mesiaci a socialna poisťovna spracuje len tie, ktoré jej dojdu do 10-tého. Ale od zamestnávateľa ste mali dostať zaplatených prvých 10 dní PN-ky, v normálnom výplatnom termíne.